Appelflappen

Gepubliceerd op 13 februari 2021 om 13:14

Appelflappen :
# 4 appels ( Elstar heb ik gebruikt)
# 1 vanillestokje# eventueel een snuifje kaneel
# 1 eierdooier
# een scheutje melk
# bladerdeeg ( rechthoekig )
# parelsuiker

Bereiding: # smelt een klontje boter in een kookpot# schil de appels en snijdt ze in stukjes# stoof de appels in de boter en voeg er een scheutje water bij# snijd een vanillestok in de lengte open . Schraap er de zaadjes uit met een mes en doe ze bij de appels # doe er eventueel kaneel bij # laat ze op een zacht vuurtje stoven tot compote# laat de appelcompote afkoelen # klop 1 eierdooier ( geel) los met een scheutje melk# strooi wat bloem op het werkblad .rol het bladerdeeg op uit met een deegrol # snijdt deze in vierkanten van 15 op 15 cm # ze verkopen ook vierkanten plakjes bladerdeeg # bekleed een bakplaat met een bakpapier of siliconen mat# leg er de vierkanten bladerdeeg erop # schep er een flinke appelcompote in het midden van elke flap # vouw de twee punten naar elkaar tot een driehoek # duw de randen dicht met een vork # bestrijk met behulp van een kookpenseel elke appelflap met “losgeklopt eigeel en melk gemengeld # strooi er wat parelsuiker over # bak de appelflappen 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
#smakelijk!
#bladerdeeg #appelflap #puffpastry #homemade #koek #apple #appleflap #snack #sweets #baking #homemade #appelflappen #delicious

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.