Soezen

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 18:07

Bereiding:
# doe melk, de boter en het water in een pan. Laat dit langzaam koken. Zorg dat de boter gesmolten is voor het kookt
# als het kookt na enkele minuten , haal de pan van het buiten voeg er de bloem toe
# roer met een houtenlepel. Nadien zet de pan terug op een laag vuurtje en roer 2-3 min. tot de deeg een droog mengsel is.
# voeg een snuifje Fleur de sel toe
# haal het deeg van het vuur terug en voeg één per één de eieren toe. Zolang de eerste ei niet goed gemengd is voeg je de andere niet toe
# deeg moet een gladde en soepele structuur hebben. Plaats deze mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje
# verwarm de oven op 200 graden onder- bovenwarmte
# smeer eerst wat gesmolten boter op de bakplaat met een penseel en stuif wat bloem op de bakplaat
# spuit 16 bolletjes ( niet te kort bij me kaar)
# bak deze ongeveer 20-21 min. ( laatste minuten controleren hangt af van oven)

Banketbakkersroom :
# neem 250 ml melk en klop daar de eierdooiers met het puddingpoeder en de suiker in een pot
# breng de rest van de melk aan de kook met de zaadjes van de vanillestok en voeg nadien de vanillestokje erbij
# voeg nu enkele lepels warme melk door het crememengsel en roer
# voeg dan alles terug in de warme melk en laat inkoken op een middelmatig vuurtje
# giet de pap in een kom , dek af met plasticfolie en zie dat de folie tegen de banketbakkersroom komt om geen vochtigheid te hebben
# laat dit afkoelen in de koelkast

Slagroom:
# klop de koude room met een zakje klopfix en bloemsuiker met de garde op een hoge snelheid. Begin eerst wat rustig en zet hem geleidelijk hoger tot de slagroom stevig is
# vul de soezen met een spuitzak
# dompel de soezen in chocolade die ik op bain marie had klaargemaakt
# smakelijk!

Soezen gemaakt met banketbakkersroom en een deel met slagroom erin
Ingrediënten :
# 260 gr bloem
# 250 ml melk
# 250 ml water
# 10 eieren
# 230 gram ongezouten roomboter
# snuifje zout

# 400 gr puur chocolade ( glazuur)

# banketbakkersroom:
# 1 liter melk
# 5 eierdooiers
# 95 gr puddingpoeder
# 240 gr suiker
# 1 vanillestok

# slagroom
# 250 ml room ,
#1 klopfix zakje
# 1 eetlepel poedersuiker

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.