Tiramisu met peer

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 20:01

Ingrediënten :

# 3 eieren

# 100 gram suiker

# 500 gram mascarpone

# 2 stevige peren ( ze moeten liefst hard zijn )

# scheutje amaretto

# 1 kopje koffie goed straf

# 300 gram lange vingers

# cacaopoeder

# stukjes chocolade op de tiramisu eventueel

Bereiding:
# Zet de koffie en laat iets afkoelen.
# Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
# Scheid de eieren: dooiers in de ene kom, eiwitten in de andere.
# Klop de eidooiers met de suiker tot een bleke, romige massa.
# Voeg de mascarpone toe en klop glad.
# Klop de eiwitten stijf tot glanzend schuim.
# Spatel het voorzichtig door het mascarponemengsel.
# Voeg de stukjes peer en stukjes chocolade toe en meng luchtig.
# Meng naar smaak een scheutje amaretto door de koffie als u het wenst.
# Doop de koekjes kort met de onderzijde in de koffie en leg een laag op de bodem van een schaal.
# Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover.
# Leg een tweede laag in koffie gedoopte koekjes.
# Dek af met de rest van het mascarpone mengsel en strijk glad.
# Laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast (liefst een hele nacht).
# Bestuif vlak voor het serveren met een dun laagje cacaopoeder, met behulp van een zeefje.
# Snijd met een warm mes in mooie porties.
# Als resultaat een romige, luchtige tiramisu met een frisse toets van peer en chocolade.
# Eet smakelijk !

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.