Tiramisu met peer

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 20:01

Ingrediënten :

# 3 eieren

# 100 gram suiker

# 500 gram mascarpone

# 2 stevige peren ( ze moeten liefst hard zijn )

# scheutje amaretto

# 1 kopje koffie goed straf

# 300 gram lange vingers

# cacaopoeder

Bereiding:

# scheid de eieren in twee kommen

# het eiwit houden we apart voor straks

# klop de eierdooier met de suiker met de mixer

# klop de suiker en de eierdooiers tot ze een bleke egale massa verkrijgt ( dit noemt een ruban)

# schep de mascarpone bij het mengsel van dooiers en suiker

# voeg er een scheutje amaretto toe

# mix terug tot alle ingrediënten mooi gemengd zijn met de mixer. Eerst op een lage snelheid laten draaien daarna op een hogere snelheid laten draaien ( als je het voor kinderen maakt ,zou ik de amaretto niet bijvoegen )

# klop de eiwit in een aparte kom tot een stevig en luchtig schuim . Opletten dat de pot die je gebruikt proper is

# schil de 2 peren haal het taaie klokhuis eruit en snij de vruchten in kleine stukjes

# voeg de stukjes peren toe aan het mascarpone mengsel

# schep het opgeklopte eiwit bij het mascarpone mengsel en spatel het eiwitschuim voorzichtig onder

# probeer zoveel mogelijk luchtigheid te behouden

# heb een heel sterke koffie gemaakt

# u kan persoonlijk naar smaak een scheutje amaretto in de koffie bijvoegen

# dip de onderzijde van elke lange vinger of boudoir in de koffie (met of zonder amaretto ) en leg dan het koekje op de bodem van de schaal waarin de Tiramisu zal serveren

# schil de hele bodem van de schaal vol met gesopte boudoirs

# spatel ongeveer een derde van het tiramisumengsel erover en schil daarop nu de tweede laag van boudoirs ( lange vingers) die je in de koffie hebt gedipt

# spatel de helft van het tiramisu mengsel over de tweede laag koekjes en strijk het oppervlak egaal

# herhaal nogmaals

# laat de Tiramisu opstijven. ( Ik maak het liefst en dagje op voorhand. Een paar uur laten opstijven in de koelkast

# schep wat cacaopoeder in een zeefje en bepoeder het oppervlak van de Tiramisu met een dun laagje daarvan

# gebruik een groot warm mes om mooie porties Tiramisu uit de schaal te snijden

# na het opstijven heb ik 250 ml room opgeklopt tot room

# smakelijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.