Bereiding:
# scheid de eieren in twee kommen
# het eiwit houden we apart voor straks
# klop de eierdooier met de suiker met de mixer
# klop de suiker en de eierdooiers tot ze een bleke egale massa verkrijgt ( dit noemt een ruban)
# schep de mascarpone bij het mengsel van dooiers en suiker
# voeg er een scheutje amaretto toe
# mix terug tot alle ingrediënten mooi gemengd zijn met de mixer. Eerst op een lage snelheid laten draaien daarna op een hogere snelheid laten draaien ( als je het voor kinderen maakt ,zou ik de amaretto niet bijvoegen )
# klop de eiwit in een aparte kom tot een stevig en luchtig schuim . Opletten dat de pot die je gebruikt proper is
# schil de 2 peren haal het taaie klokhuis eruit en snij de vruchten in kleine stukjes
# voeg de stukjes peren toe aan het mascarpone mengsel
# schep het opgeklopte eiwit bij het mascarpone mengsel en spatel het eiwitschuim voorzichtig onder
# probeer zoveel mogelijk luchtigheid te behouden
# heb een heel sterke koffie gemaakt
# u kan persoonlijk naar smaak een scheutje amaretto in de koffie bijvoegen
# dip de onderzijde van elke lange vinger of boudoir in de koffie (met of zonder amaretto ) en leg dan het koekje op de bodem van de schaal waarin de Tiramisu zal serveren
# schil de hele bodem van de schaal vol met gesopte boudoirs
# spatel ongeveer een derde van het tiramisumengsel erover en schil daarop nu de tweede laag van boudoirs ( lange vingers) die je in de koffie hebt gedipt
# spatel de helft van het tiramisu mengsel over de tweede laag koekjes en strijk het oppervlak egaal
# herhaal nogmaals
# laat de Tiramisu opstijven. ( Ik maak het liefst en dagje op voorhand. Een paar uur laten opstijven in de koelkast
# schep wat cacaopoeder in een zeefje en bepoeder het oppervlak van de Tiramisu met een dun laagje daarvan
# gebruik een groot warm mes om mooie porties Tiramisu uit de schaal te snijden
# na het opstijven heb ik 250 ml room opgeklopt tot room
# smakelijk
Reactie plaatsen
Reacties