Bazlama( Turkse platte brood)

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 20:18

Bazlama( Turkse platte brood)

Ingrediënten :

# 1250 gr tarwe bloem

# 375 gr lauwe melk

# 375 gr lauw water

# 15 gr zout

# 42 gram verse gist

# 2 klontjes suiker

 
 
 

 

Bereiding

# voeg de gist met lauw water en suiker

# roer dit tot het opgelost is

# voeg daarna de “ lauwe” melk toe

# voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en tenslotte ook het zout toe

# kneed de ingrediënten samen tot 10-15 min tot een mooi zacht deeg met de hand of met de keukenmachine

# als het deeg goed gekneden is

# voeg in een kom 1 eetlepel olijfolie

# plaats de bol deeg in de kom en dek af met folie ( ik plaats daarop nog een proper theedoek erop )

# laat de deeg 1 uur rijzen in de kom op kamertemperatuur

# haal de bol nadien uit de kom en snijdt ze in gelijke stukken. Ze wogen per bol 150 gr ongeveer

 en had ongeveer 14 stuks

# sluit de bolletjes met een proper doek ondertussen je de lapjes gaat maken

# plaats wat bloem onder je werkblad

# rol met een deegroller de bollen ongeveer 14-15 cm lang ( kleine cirkels)

# plaats er telkens een proper doek erop en laat de broodjes 30 min rijzen

# zet een koekenpan op het vuur

# hier gaat de nummers tot 9.

# ik heb het op 6-7 geplaatst ( op een middelmatig vuurtje)

# het moment dat je een deeglap plaats in de pan , na enkele seconden( 10 tal seconden) al eens draaien

# dan terug na een 10 tal seconden eens terugdraaien.

# daarna zou je zien dat de deeg stilletjes wat omhoog begint te komen

# controleer af en toe de achterkant

# als deze goudbruin is draai je nog éénmaal de bazlama om.

# leg de bazlama op een proper theedoek

# leg er een ander theedoek eroverheen pas als het afgekoeld is

# bak zo al de bazlama’s gaar

# smakelijk

# heb je er teveel kun je ze bewaren in de diepvries in een plastiek zak. Eenmaal gebakken kun je ze een dag of twee zacht in een papieren zak bewaren.

#bazlama #bazlamatarifi #brood #turksbrood #delicious

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.