Appelflappen

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 21:11

Ingredièˆnten :
# 4 appels
# 1 vanillestokje
# eventueel een snuifje kaneel
# 1 eierdooier plus een scheutje melk
# bladerdeeg (rechthoekig )
# parelsuiker

Bereiding :
# smelt een klontje boter in een kookpot
# schil de appels en snijdt ze in stukjes
# stoof de appels in de boter en voeg er een scheutje water bij
# snijd een vanillestokje in de lengte open . Schraap er de zaadjes uit met een mes en doe ze bij de appels
# doe er eventueel een snuifje kaneel bij
# laat ze op een zacht vuurtje stoven tot compote
# laat de appelcompote afkoelen
# klop 1 eierdooier ( geel) los met een scheutje melk
# deze keer heb ik het met vormpjes gedaan of je kan het natuurlijk ook doen zoals de klassieke appelflappen
# bekleed een bakplaat met een bakpapier of siliconen mat
# leg er de bladerdeeg erop
# schep er een flinke appelcompote in het midden van elke flap
# duw de randen dicht met een vork
# bestrijk met behulp van een kookpenseel elke appelflap met losgeklopt eigeel en melk gemengeld
# strooi er wat parelsuiker over
# bak de appelflappen 25 minuten ongeveer in een voorverwarmde oven van 175 graden
# smakelijk #bladerdeeg #appelflap #puffpastry #homemade #apple #snack #sweets #baking #appelflappen #biggreenegg #smullen #heerlijk #yummy #delicious #dessert #pastry #

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.