Bereiding: # snij de aubergines in plakken max 1 cm # leg de aubergines in een kom met water en zout ( 1 eetlepel ) # laat een half uur en spoel daarna de aubergines af om het zout te verwijderen # Voor de Tomatensaus , zet in een pan wat olijfolie met grof gesneden ui # als ze gebakken zijn haalt de ui er terug uit( ik bak het gewoon voor de smaak te hebben ) # pel de knoflook # in dezelfde pan voeg nog een beetje olijfolie , dan de geperste knoflook, oregano en Tomatensaus # voeg de gesnipperde basilicum erbij, laurierblaadje # voeg de tijm er bij # breng op smaak met zout , peper # en laat lichtjes pruttelen
# Haal de aubergines uit het water en spoel heel goed en laat uitlekken in een vergiet # dep ze droog # neem een bord met wat bloem en een andere bord met 5 geklopte eieren( 5 personen) # zet in een pan wat olijfolie en dompel eerst de aubergine schijfjes in bloem en dan pas in de eieren. # frituur ze goudbruin in de pan # laat goed uitlekken op keukenpapier # leg eerst een laagje tomatensaus in een schotel # dan plakjes naast mekaar aubergines # dan wat mozzarella en een beetje parmigiana ( kaas) # herhaal nog paar keer # eindig opnieuw met schijfjes mozzarella en een beetje Tomatensaus # verwarm de oven voor op 180 graden en bak tot de mozzarella gesmolten is( 20-30 minuten )# smakelijk#parmigianadimelanzane#italianfood#foodporn#delicious#cooking#homecooking#food#homemade#healthyfood#italianclasssics#recipe#yummy
Reactie plaatsen
Reacties