Parmigiana di Melanzana

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 00:20

Ingrediënten :
# 5 à 6 tal aubergines
# 5 eieren
# 600-800 gram mozzarella( blok)
# 50 gram parmezaan
# 500 tot 750 gram Tomatensaus
# bloem
# zout,peper
# 1 koffielepel oregano,1 blaadje laurier, 1 takje laurier, 2 takjes tijm
# 1 bosje basilicum( had 20 tal grote blaadjes gebruikt)
# 1 ui , knoflook# olijfolie

Bereiding:
# snij de aubergines in plakken max 1 cm
# leg de aubergines in een kom met water en zout ( 1 eetlepel )
# laat een half uur en spoel daarna de aubergines af om het zout te verwijderen
# Voor de Tomatensaus , zet in een pan wat olijfolie met grof gesneden ui
# als ze gebakken zijn haalt de ui er terug uit( ik bak het gewoon voor de smaak te hebben )
# pel de knoflook
# in dezelfde pan voeg nog een beetje olijfolie , dan de geperste knoflook, oregano en Tomatensaus # voeg de gesnipperde basilicum erbij, laurierblaadje
# voeg de tijm er bij
# breng op smaak met zout , peper
# en laat lichtjes pruttelen

# Haal de aubergines uit het water en spoel heel goed en laat uitlekken in een vergiet
# dep ze droog
# neem een bord met wat bloem en een andere bord met 5 geklopte eieren( 5 personen)
# zet in een pan wat olijfolie en dompel eerst de aubergine schijfjes in bloem en dan pas in de eieren.
# frituur ze goudbruin in de pan
# laat goed uitlekken op keukenpapier
# leg eerst een laagje tomatensaus in een schotel
# dan plakjes naast mekaar aubergines
# dan wat mozzarella en een beetje parmigiana ( kaas)
# herhaal nog paar keer
# eindig opnieuw met schijfjes mozzarella en een beetje Tomatensaus
# verwarm de oven voor op 180 graden en bak tot de mozzarella gesmolten is( 20-30 minuten )# smakelijk#parmigianadimelanzane #italianfood #foodporn #delicious #cooking #homecooking #food #homemade #healthyfood #italianclasssics #recipe #yummy

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.