Vol au vent of koninginnenhapje

Gepubliceerd op 15 februari 2021 om 23:49

Ingrediënten :
# 4 stengels selder
# 2 grote wortelen
# 2 preistengels
# 2 à 3 uien
# 4 teentjes look
# 4 takjes laurier
# 2 takjes rozemarijn
# 1 bussel peterselie
# zout, 5-10 bolletjes zwarte peper
# 2 kruidnagels
# 2 kippen
# 250 gram champignons
# 1 klontje boter
# 150 ml room
# 1 citroen

# ik heb kippenballetjes gebruikt


Bereiding bouillon:
# bereid een ketel met de klassieke groentebouillon.
# breng een ruime hoeveelheid water aan de kook
# spoel alle groenten , snij grof en doe ze in de grote pot met water( selder, wortels, preistengels, uien, look)
# voeg de verse kruiden , wat zout en de specerijen toe( tijm, laurier, rozemarijn, peterseliestengels, zwarte peper, kruidnagel)
# laat de bouillon kort sudderen en leg vervolgens de kip in
# laat de kippenbouillon een uur zeker koken . Gebruik de schuimspaan om tussendoor het vet weg te scheppen
# schep de gare kip uit de pot en laat afkoelen
# zeef de bouillon
# bak de kippenballetjes
Paddenstoelen:
# snij de paddenstoelen in kwartjes
# smelt een klontje boter en bak de paddenstoelen
# voeg een beetje peper en zout toe
# laat de champignons kleuren en zet opzij
# pluk al het vlees van de kip ( behalve het vel)
# zet even opzij de kip

Saus:
# smelt 60 gr boter in een kookpot en voeg 80 gram bloem toe
# het bloemmengsel al roerend opdrogen ( niet aanbakken)
# schenk er een deel van de 1,5 liter gezeefde kippenbouillon bij in de pot.
# blijf doorroeren
# schenk af en toe wat bouillon bij , wacht tot de saus verdubbeld .
# voeg room bij
# roer de saus zorgvuldig
# voeg nu de gebakken paddenstoelen, de stukjes kip , gehaktballetjes toe aan de saus
# druppel wat vers citroensap in het mengsel en kruid met nootmuskaat
# snij het dekseltje uit het bladerdeeggebak, schep een portie vol au vent
# smakelijk 
#volauvent #delicious

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.