Sinaasappel yoghurtcake met zachte veenbessen

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 00:39

Sinaasappel yoghurtcake met zachte veenbessen :Is een frisse en smeuïg cake

Ingrediënten:
# 210 gram patisseriebloem
# 10 gram bakpoeder
# 190 gram suiker
# 20 gram sinaasappelrasp ( ongeveer van 2 appelsienen )
# 30 ml sinaasappelsap
# 4 eieren
# 190 gram Griekse yoghurt
# 100 ml zonnebloemolie
# 145 gram zachte veenbessen

Glazuur:
# 150 gr poedersuiker
# 3-4 eetlepels sinaasappelsap

# roer in een kom de bloem, bakpoeder, suiker, zout en de sinaasappelrasp door elkaar
# plaats in een andere kom de yoghurt, eieren, zonnebloemolie en de sinaasappelsap en klop dit heel goed met de garde door elkaar
# giet dit bij het bloemmengsel voorzichtig tot al de droge ingrediënten zijn opgenomen
# ik heb de zachte veenbessen eerst gemengd met 1 eetlepel bloem ( zodat het voorkomt dat de veenbessen naar beneden zakken)
# voeg nu de veenbessen in de deeg en spatel gelijkmatig door het beslag
# verwarm de oven op 170 graden
# vet eerst de bakvorm met wat zonnebloemolie en bepoeder dan met bloem
# giet het beslag nu in de cakevorm en bak ongeveer 50-55 min.controleer met een satéprikker en prik deze in het midden van de cake. Komt deze er mooi uit , is deze gebakken ( ik heb het 50 minuten gelaten. Heb de oven uitgeschakeld en ze er nog 5 minuten in de oven ingelaten)
# haal de cake uit de oven en laat zeker 10-15 min. afkoelen , stort het deeg daarna op een rooster om volledig af te koelen.
# als de cake dan helemaal is afgekoeld dan heb ik een appelsien glazuur gemaakt
# heb 150 gram poedersuiker
# 3-4 eetlepel appelsiensap ( voeg beetje bij beetje dat het niet te vloeibaar is )
# meng de poedersuiker met de appelsiensap tot een glazuur
# sprenkel over de “afgekoelde” cake en laat dit nog eventjes afkoelen 1-2 uurtjes # smakelijk#appelsiencake #cakebakken #genieten #delicious #gezelligheid #winter #kerstcake #dessert #zoet #allesopeten #fresh #yummy #cranberry #instagram #culinairevingers #fruit #portakall─▒kek #foodlover #kek #tarif #delish

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.