Chocolademousse met ganache

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 00:44

Zin in een lekker en gemakkelijk toetje?Chocolademousse met ganache :Chocolademousse:
# 2 gram gelatineblaadje
# 120 ml melk
# 1 vanillestokje
# 185 gr melkchocolade
# 250 gr room

Chocoladeganache:
# 220 ml room
# 30 gr suiker
# 185 gr zwarte chocolade

Slagroom :
# 250 gr room
# 25 gr poedersuiker

# eventueel fruit als topping

Chocolademousse:
# laat de gelatineblaadje in koud water weken
# breng dan ondertussen de melk aan kook
# snij de vanillestokje in twee en haal er de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en de peul in de melk en laat eventjes koken
# haal het melk weg van het vuur en laat het zeker 15 minuten infuseren
# smelt de chocolade ondertussen au bain marie
# laat de melk eventjes terug koken. Haal de gelatine uit het water en wring goed en voeg dan gelatine bij de melk
# giet nu de melk door een zeef op de gesmolten chocolade
# meng tot een mooie massa
# klop de room heel goed met de mixer en spatel ze voorzichtig onder de chocomousse
# ik heb ze in 6 potjes gevuld en zeker 4-5 uur laten opstijven in de koelkast

Chocoladeganache:
# breng de room aan de kook met suiker
# voeg daarbij de stukjes zwarte chocolade toe en roer goed tot een gladde massa
# laat dit lichtjes afkoelen ( ik heb de ganache op de chocolademousse pas afgedekt als de chocolademousse zeker al 3 uur in de koelkast opgesteven was)
# laat dit nogmaals wat afkoelen in de koelkast

# maak ondertussen wat slagroom
# klop de room op met de poedersuiker met de mixer
# spuit wat lichtjes room op de ganache juist voor het serveren
# eventueel enkele frambozen , bessen... kan zeker ook erbij
# smakelijk#chocolademousse #chocolade #homemade #delicious #foodlover #miam #cuisine #dessert #yummy #chocolate #leukerecepten #koken #thuisbakker

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.