Chocolate chip madeleine

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 01:05

Chocolate chip madeleine gemaakt met chocoladeglazuur

Ingrediënten madeleines:
# 3 eieren
# 140 gram suiker
# 1 citroenschil ( heel fijn geraspt )
# 145 gram boerenboter
# 150 gram patisserie bloem gezeefd
# 1 vanillestokje ( je kan ook in plaats van de zaad van een vanillestokje 1 theelepel vanille-extract gebruiken
# snuifje zout
# 110 gram chocolate chips zwarte

Glazuur:
# 150gr zwarte chocolade
# 40 boerenboter

Bereiding

# mix de eieren en suiker schuimig met de mixer tot het zeker drie keer meer in volume is(heb het zeker 5 minuten gemixt)
# voeg er de heel fijn geraspte citroenschil ertussen
# laat de boter smelten en laat dan wat afkoelen
# spatel de gesmolten boter en de gezeefde bloem door het beslag
# snij de vanillestokje overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes eruit. Doe de zaadjes in het beslag of je kan ook 1 theelepel vanille- extract gebruiken als je geen vanillestokje hebt
# voeg een snuifje zout toe
# als laatste voeg je de chocolate chips er doorheen
# vul in een grote spuitzak en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast
# verwarm de oven op 200 graden ( boven-onderwarmte)
# nadien vet een madeleine bakvorm en bestuif lichtjes met bloem
# spuit het beslag in de vormpjes
# bak de madeleines 9-10 minuten op 200 graden
# laatste afkoelen en plaats de madeleines op een rooster

# heb de zwarte chocolade met boter laten smelten op bain marie
# dompel elke madeleine tot de helft ongeveer in de chocolade en laat afkoelen op een rooster
# smakelijk
# het beslag kan je ook met twee lepels in de vorm scheppen als je thuis toevallig geen spuitzak zou hebben#madeleines #desserttime #delicious #chocolatemadeleines #frenchpastry #pastrylover #patisserie #gouter #cakeofinstagram #bakingfun #homemade #faitmaison #dessert #chocolatelover #foodblogger #goutertime #teatime #love #delicious #cookies #yumyumyum #bakeandshare

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.