Dadels met walnoten koekjes

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 13:17

Dadels met walnoten koekjes: Turkse koekjes:

Ingrediënten:
# 250 gram boerenboter kamertemperatuur
# 2 eieren
# 290 gram patisseriebloem
# bloemsuiker voor op de koekjes

Vulling van de koekjes:
# 10 stuks dadels (155gram ongeveer)
# 60 gr walnoten
# 80 gram suiker
# 100 ml water

Bereiding:

# laten we eerst de vulling bereiden
# snijd de dadels in heel kleine stukjes
# voeg dit in een kleine pan en voeg daarbij de suiker en het water toe
# laat dit koken tot de dadels het water opneemt
# neem dit van het vuur en laat enkele minuten afkoelen en voeg daarbij de fijngemalen walnoten ertoe
# meng dit vulling goed
# daarna heb ik de deeg klaargemaakt
# voeg in een pot de boter toe( op kamertemperatuur )
# voeg 2 eieren volledig en kneed dit goed met de hand
# voeg beetje bij beetje de bloem toe tot het een zachte deeg is.
# ik heb de deeg opgerold in een bolletje en daarna heb ik ze opgerold in een plasticfolie en eventjes laten afkoelen in de koelkast 1 uurtje ongeveer
# voor één koekje nam ik ongeveer 2 bolletjes van ongeveer 30 gram
# rol elk deeg open met “heel licht bestuift bloem “
# ik heb het geprobeerd om het zo fijn mogelijk te openen met een deegrol ( omwille de koekjes niet te zwaar zouden zijn.)
# voeg op één lap in het midden ongeveer 1 koffielepel van onze vulling
# de andere deeglapje kun je met behulp van een mesje enkele sneden indoen of ik heb een speciaal rolletje dat dit automatisch doet
# bedek dit deeglapje voorzichtig op de onderste deeg
# met behulp van een ijzeren vorm heb ik rondjes gesneden.
# heb wel lichtje met een vork de randen van de deeg wat aangeduwd# verwarm de oven op 180 graden
# leg deze koeken op een bakpapier beklede bakplaat # bak deze koeken ongeveer 15 minuten ( ze mogen niet bruin worden)
# haal ze uit de oven en laat afkoelen
# serveer met poedersuiker # eet smakelijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.