Kadayif met pistache

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 17:42

Kadayif met pistache

Voor de kadayif:
# 800 gr kadayif ( je kunt dit kopen bij een Turks supermarkt)
# 300 gr pistache voor tussen de kadayif en ook erop
# 320 gr boerenboter

# voor de siroop :
# 1 liter water
# 800 gr suiker
# een sneetje citroen

Bereiding

# doe de deegslierten in een grote kom en trek de draden los van elkaar door er doorheen te gaan met je handen
# smelt de boter in een pannetje en giet dit over de kadayif
# meng de boter goed door de kadayif met je handen
# kruimel de pistache
# heb het deze keer op een bakplaat gedaan
# verwarm de oven op 200 graden
# heb onder bovenwarmte gebruikt
# verspreid nu de helft van de deegslierten over de bodem en druk dit lichtjes aan
# verspreid de pistache er overheen en bedek dit met de andere helft van de deegslierten
# druk dit heel goed met je hand of zelfs met de achterkant van de melkpot
# de eerste 30 minuten heb ik het in het midden geplaatst op boven onderwarmte. Daarna heb ik nog 8-10 minuten op “alleen onderaan bakken geregeld“ en één verdieping lager geplaatst.
# het is belangrijk dat de kadayif helemaal koud is vooraleer je de hete suikersiroop opgiet

# ik heb nu de suikersiroop gemaakt
# heb 1000 ml water met 800 gr suiker gekookt met een schil citroen
# heeft ongeveer 20 min. Geduurd hier bij mij
# de eerste 5 minuten heb ik op 9 ( hoogste temperatuur ) gezet en daarna op nr 7.
# giet dit suikerglazuur nadien onmiddellijk op de koude kadayif
# voeg er dan nog gemalen pistache erover en laat zeker minstens drie uur intrekken
# is ook heel lekker met een bolletje vanille-ijs erbij

# smakelijk #kadayiftatlisi #tatlı #yummy #cookie #dessert #desert #cookie #teatime #bayramtatlısı #coffeetime #yumyumyum #instacakes #walnoten #sunum #keşfet #leziz #pistache #noten #lekker #lekkereten #genieten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.