Voor de kadayif: # 800 gr kadayif ( je kunt dit kopen bij een Turks supermarkt) # 300 gr pistache voor tussen de kadayif en ook erop # 320 gr boerenboter
# voor de siroop : # 1 liter water # 800 gr suiker # een sneetje citroen
Bereiding
# doe de deegslierten in een grote kom en trek de draden los van elkaar door er doorheen te gaan met je handen # smelt de boter in een pannetje en giet dit over de kadayif # meng de boter goed door de kadayif met je handen # kruimel de pistache # heb het deze keer op een bakplaat gedaan # verwarm de oven op 200 graden # heb onder bovenwarmte gebruikt # verspreid nu de helft van de deegslierten over de bodem en druk dit lichtjes aan # verspreid de pistache er overheen en bedek dit met de andere helft van de deegslierten # druk dit heel goed met je hand of zelfs met de achterkant van de melkpot # de eerste 30 minuten heb ik het in het midden geplaatst op boven onderwarmte. Daarna heb ik nog 8-10 minuten op “alleen onderaan bakken geregeld“ en één verdieping lager geplaatst. # het is belangrijk dat de kadayif helemaal koud is vooraleer je de hete suikersiroop opgiet
# ik heb nu de suikersiroop gemaakt # heb 1000 ml water met 800 gr suiker gekookt met een schil citroen # heeft ongeveer 20 min. Geduurd hier bij mij # de eerste 5 minuten heb ik op 9 ( hoogste temperatuur ) gezet en daarna op nr 7. # giet dit suikerglazuur nadien onmiddellijk op de koude kadayif # voeg er dan nog gemalen pistache erover en laat zeker minstens drie uur intrekken # is ook heel lekker met een bolletje vanille-ijs erbij
Reactie plaatsen
Reacties