Taartje met bladerdeeg met fruit van onze tuin

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 17:57

Heel simpel taartje met bladerdeeg met fruit van onze tuin 
Je kan er twee taartjes van maken met de Zwitserse room . Ik heb het in potjes gezet , want heb hier iemand thuis dat de rest van de pudding zo gaat smullen

Ingrediënten :
# Bladerdeeg
# 1 ei en een tikje melk
# Zwitserse room, 500 ml melk, 1 vanillestokje,4 eieren en 90 gr suiker, 50 gr. puddingpoeder , 1 blaadje gelatine, 250 ml room
# fruit vijgen ...

Bereiding:
# Zwitserse room klaar gedaan
# verwarm 500 ml melk in een kleine pan
# snijd de vanillestokje overlangs en haal de zaadjes eruit
# doe de zaadjes in de melk en voeg er de peul bij
# laat de melk nu goed opwarmen

# neem een aparte kom en gebruik alleen de dooiers
# mix deze goed en voeg daarna de suiker erbij
# eiwit kun je invriezen voor een latere 

bereiding
# klop de suiker en de dooiers tot een ruban ( duurt enkele min. )
# daarna voeg je 50 gr puddingpoeder toe. Mix dit ook. Dit zorgt voor de binding
# verwijder de vanillepeul uit de hete melk en voeg een beetje ervan bij het eiermengsel
# roer dit heel goed. Nu giet je de hele inhoud van de mengsel in de pan met de rest van de warme melk
# gebruik een matig tot zacht vuurtje( Opletten dat het niet aanbrand)
# blijf er bij en roer constant tot het gebonden is
# bedek de banketbakkersroom met een vel vershoudfolie . Leg de folie bovenop de pudding , zodat er geen velletje opkomt. Laat pudding afkoelen

# week nu de gelatine in koud water
# klop de volle room half tot een luchtig mengsel
# knijp het geweekte gelatineblad uit
# verwarm ongeveer 20 ml room en los de gelatine daarin op
# voeg de room met gelatine bij de halfgeklopte room en roer met de garde
# voeg nu de afgekoelde banketbakkersroom met de opgeklopte room , roer met de garde tot je een luchtige vanillecreme hebt
# verwarm de oven op 180 graden
# snijd het bladerdeeg of in een vierkant of een hartje
# plaats het deeg op het bakpapier
# prik er zoveel mogelijk in met een ijzeren brochette of vork( heb 1 -2 cm van de buitenkant van de deeg niet geprikt)
# heb het deeg ingesmeerd met het geel van een ei plus een tikje melk gemengd
# plaats nog een fijn rand deeg (1-2 cm breed) aan de zijkanten en smeer terug met ei .
# bak 20-25 min.( opletten liefst)
# laat helemaal afkoelen
# voeg de Zwitserse room en daarna de fruit
# smakelijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.