Bruschetta met trostomaten

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 21:09

Bruschetta met trostomaten gedaan en is heel lekker. Je kan het ook met roma tomaten doen. Maar die moeten nog rijpen in onze serre

Bruschetta met tomaat en basilicum:
# enkele kleine trostomaten
# 1 teentje look
# basilicum olijfolie die ik zelfs klaargemaakt hebt ( of gewoon olijfolie met handje verse basilicum heel fijn gesneden )
# peper en zout
# deze keer heb ik toastbroodjes gebruikt( kan ook met klein stukjes stokbrood)

Bereiding

#snij de tomaten in kleine blokjes
# als je grote sterke tomaten gebruikt , dan kun je een klein kruisje zetten aan de onderkant van de tomaat en dompel ze een klein minuut in kokend water. Zodat je het velletje van de tomaat eenvoudig kunt verwijderen.
# heb mijn basilicum olijfolie gebruikt zo een 2 eetlepels ongeveer#je kan anders gewoon olijfolie gebruiken en wat gesnipperde verse basilicum bijvoegen
# pers het teentje knoflook uit en voeg dit bij de tomatenmengsel
# voeg wat zout en peper toe
# roer eventjes en laat dit even in de koelkast
# smeer wat basilicum olijfolie op het toast broodje en voeg het tomatenmengsel erop
# volgende keer ga ik zien dat ik vers stokbrood hebt. Deze zou ik in fijne plakjes snijden. Eventjes in de oven laten op 180 graden voor 10 tal minuten zodat ze krokant zijn
# verdeel nu het tomatenmengsel over de plakjes brood
# smakelijk#bruschettas #tomatoseason #italiancooking #snacks #healthyeats #goodfoodgoodmood #bienmanger #zelfgemaakt #simplefood #bread #delicia #tomaten #garlic #garden #basilicum #homecooked #easyrecipe #eatpretty #fresh #

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.