Aardbeientaart met Zwitserse room

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 11:35

Aardbeientaart met Zwitserse room :Ingrediënten :

# kruimeldeeg
# beetje bloem, boter
# 500 ml melk, 1 vanillestokje
# 4 eieren
# 95 gram suiker
# 50 gr puddingpoeder
# ongeveer 3,5 gelatineblaadje
# 250 gr room
# aardbeien
# melkchocolade , beetje room
# je kan er altijd bloemsuiker wat opstropen maar vond onze taart al zoet zoet

Bereiding

# verwarm de oven op 180 graden
# smelt een klontje boter op een zacht vuurtje , neem een borsteltje en bestrijk deze in je taartvorm
# bepoeder de vorm nadien met een laagje bloem ( 1 eetlepel ) dan zal je de taart gemakkelijk van de taart losmaken
# bekleed de taartvorm met het vel kruimeldeeg
# druk het stevig aan de randen van de taartvorm met een vel rond bakpapier. Giet de baklinzen op de bodem
# bak de taartbodem in een voorverwarmde oven en bak gedurende 20-25 min.

crème suisse :
# verwarm 500 ml melk in een pan op een zacht vuurtje
# snij de vanillestokje overlangs en haal er de zaadjes eruit . Doe de zaadjes en de peul in de melk # scheid de eieren en gebruik alleen het geel , klop de eierdooiers met de mixer en voeg de suiker beetje bij beetje tot een ruban
# voeg er dan de puddingpoeder toe . Dit helpt voor de binding
# verwijder de vanillepeul uit de hete melk en schenk er een deel van de melk bij het eiermengsel # roer met de garde
# giet nu deze mengsel in de pan met de rest van de warme melk
# gebruik een zacht vuurtje en blijft continu roeren met de garde tot je een gebonden pudding hebt, uitkijken dat de pudding niet aanbrand
# bedek den de banketbakkersroom met een vel vershoudfolie . Leg de folie bovenop de pudding de pudding zodat er geen velletje opkomt
# week de gelatine met koud water
# klop de room tot yoghurt dikte
# verwarm een bescheiden room(20gr) en de geweekte gelatine in een pan en los op
# schenk room en de gelatine bij de half opgeklopte room en roer met de garde
# schep de banketbakkersroom nu met de opgeklopte room en roer met de garde
# giet deze in de taartvorm en laat zeker 2 uur opstijven
# bedek met aardbeien
# heb ook wat chocolade gesmolten au bain marie met tikje room en heb deze versierd op de taart
# eet smakelijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.