Chocoladeganache taart met aardbeien

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 11:03

Chocoladeganache taart met aardbeien :

Ingrediënten voor zanddeeg :
# 500 gr bloem
# 285 gr boerenboter op kamertemperatuur
# 70 gr amandelpoeder
# 2 vanillestokjes
# 180 gr poedersuiker
# 2 eieren
# snuifje zout

Voor de vulling :
# 380 ml room
# 480 gr melkchocolade ( je kan ook zwarte chocolade gebruiken )
# 1 eetlepel honing
# 135 gr boerenboter
# 2 eetlepel cacao
# aardbeien

Bereiding

# meng de bloem met de boter voorzichtig in de keukenrobot
# haal de zaadjes uit de vanillestok en voeg dit ook bij, voeg ook het amandelpoeder , de poedersuiker , de eieren en een snuifje zout toe
# meng dit me@geel tot een korrelige deeg
# wikkel het deeg in plasticfolie laat minstens 2 uur rusten in de koelkast
# bestrooi wat bloem op je werkvlak en rol het deeg uit. Bestrijk lichtjes de taartvorm met boter en bepoeder de vorm nadien met een laagje bloem ( 1 eetlepel )
# bedek de taartvorm met een vel bakpapier en strooi er de bakbonen over uit. Bak 20 min in een voorverwarmde oven op 180 graden
# voor de vulling, los de cacaopoeder op in de room en breng aan de kook
# giet daarna de warme room op de chocolade, voeg honing toe en roer totdat de chocolade smelt
# voeg de stukjes boter toe en meng onder de ganache tot een smeuïge pasta
# haal de taartbodem uit de oven , verwijder de bakbonen en laat even afkoelen
# giet hier de ganache in de taartbodem
# laat deze minstens 2-3 afkoelen in de koelkast totdat ze mooi opstijft
# versier met aardbeien # smakelijk#ganache #chocolate #zondag #bakdag

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.