Ingrediënten voor zanddeeg : # 500 gr bloem # 285 gr boerenboter op kamertemperatuur # 70 gr amandelpoeder # 2 vanillestokjes # 180 gr poedersuiker # 2 eieren # snuifje zout
Voor de vulling : # 380 ml room # 480 gr melkchocolade ( je kan ook zwarte chocolade gebruiken ) # 1 eetlepel honing # 135 gr boerenboter # 2 eetlepel cacao # aardbeien
Bereiding
# meng de bloem met de boter voorzichtig in de keukenrobot # haal de zaadjes uit de vanillestok en voeg dit ook bij, voeg ook het amandelpoeder , de poedersuiker , de eieren en een snuifje zout toe # meng dit me@geel tot een korrelige deeg # wikkel het deeg in plasticfolie laat minstens 2 uur rusten in de koelkast # bestrooi wat bloem op je werkvlak en rol het deeg uit. Bestrijk lichtjes de taartvorm met boter en bepoeder de vorm nadien met een laagje bloem ( 1 eetlepel ) # bedek de taartvorm met een vel bakpapier en strooi er de bakbonen over uit. Bak 20 min in een voorverwarmde oven op 180 graden # voor de vulling, los de cacaopoeder op in de room en breng aan de kook # giet daarna de warme room op de chocolade, voeg honing toe en roer totdat de chocolade smelt # voeg de stukjes boter toe en meng onder de ganache tot een smeuïge pasta # haal de taartbodem uit de oven , verwijder de bakbonen en laat even afkoelen # giet hier de ganache in de taartbodem # laat deze minstens 2-3 afkoelen in de koelkast totdat ze mooi opstijft # versier met aardbeien # smakelijk#ganache#chocolate#zondag#bakdag
Reactie plaatsen
Reacties