Zachte sandwiches

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 15:02

Zachte sandwiches : Heb er ongeveer 40 tal sandwiches gedaan , je kan ook de helft gebruiken van de ingrediënten als het zou te veel zijn

Ingrediënten :
# 1300 gram patisseriebloem
# 560 ml lauw melk
# 70 gr verse gist
# 6 eierdooiers ( 4 voor de deeg en 2 voor op de sandwiches te bestrijken)
# 105 gr suiker
# 22 gr zout
# 160 gr boter

Bereiding:
# voeg de gist bij de lauwe melk , roer tot dit opgelost is
# voeg er suiker toe
# daarna dan 4 dooiers (2 andere dooiers laat ik voor later voor op de deeg te smeren ) en voeg onmiddellijk beetje bij beetje de bloem toe
# kneed het zout en de boter eronder
# kneed de deeg zolang je een mooi glad en soepel deeg hebt . Dat is wat training heb 15 min. goed gekneden . Hoe meer ik kneed hoe mooier en gladder de deeg
# rol het deeg tot een bolletje en dek af met plasticfolie 
# heb het 45 minuten laten rijzen
# sla dan met de hand de lucht uit de deeg en maak bolletjes van 50 gram ( moment dat ik de bolletjes rolde deed ik al een plasticfolie erop
# leg dan de bolletjes met de onderkant naar boven , dek af met plasticfolie en laat deze nog 15 minuten rusten
# duw uit elke bolletje de lucht uit en rol tot sandwiches(probeer dan minimum of zelfs geen bloem te gebruiken om geen korst te hebben)
# vet de bakplaat in met een klontje boerenboter en leg hierop de sandwiches of plaats een bakpapier. Dek ook onmiddellijk met plasticfolie
# laat  de sandwiches nog eens 1 uur rijzen in de oven op 35 graden op onder boven warmte
# klop nu de 2 resterend eierdooiers met 1 eetlepel melk loden bestrijk de sandwiches hiermee
# bak 8-10 minuten ( hier heb heb 8 min. Gelaten ) in een voorverwarmde oven van 220 graden # haal de sandwiches uit de oven
# smakelijk!

#sandwiches #zachtesandwiches #yummy #homemade #loveit #

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.