Kriekentaart

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 15:43

Een kriekentaart met als basis een gistdeeg met daarop Banketbakkersroom en krieken

en tenslotte met slagroom erop:

Deeg :

# 420 gr bloem

# 210 gr boter

# 80 gr melk

# 18 gr verse gist

# 1 ei , 25 gr suiker en zout

Banketbakkersroom :

# 500 ml melk

# 1 vanillestokje

# 90 gr suiker , 4 eierdooier ,50 gr vanillepuddingpoeder

# 1 bokaal krieken 750 gr

# 100 gr suiker en 50 gr vanillepuddingpoeder

Afwerking:

# 200 ml room ( moet koud zijn )

# 50 gr bloemsuiker

 

Bereiding:
# begin met de deeg te maken

# doe de bloem met de zachte boter in een kom en kneed door elkaar met een machine

# verwarm de melk tot ze lauw is en lost dan de gist op in de warme melk

# giet de opgeloste gist bij de bloem met boter en kneed verder met de machine

# voeg een snuifje zout, suiker en de ei bij . Kneed tot een elastische deeg

# vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem

# rol het deeg met een deegrol uit op een met bloem bestoven werkblad

# leg het deeg in de vorm en druk goed aan . Snijd het teveel deeg weg ( had nog 250 gr over ongeveer. Ga er morgen iets meemaken)

# verwarm de oven op 175 graden

# voor de banketbakkersroom heb ik de melk verwarmt op middelmatig vuur

# heb een vanillestokje in twee gesneden en heb er de zaadjes bij de melk gezet . Heb de peul er ook bijgezet

# klop de suiker met de eierdooiers tot ruban met de mixer . Doe er dan de puddingpoeder bij

# haal de peul uit de melk , giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los . Giet nu de ruban bij de rest van de warme melk en laat op zacht vuur binden. Blijven roeren

# heb de pudding terug gemixt om het laten afkoelen en heb de deeg dan lichtjes bestrijkt met het afgekoelde banketbakkersroom

# bak 20 min. op 175 graden

# giet nu de krieken door een zeef en vang het sap op in een kookpot

# verwarm het sap met de suiker en roer dan de puddingpoeder los in het sap. Laat indikken

# voeg de krieken bij

# haal de taart uit de oven. Laat afkoelen en doe de krieken met de ingedikte sap in de vorm . Laat de taart opstijven en afkoelen

# klop met de garde de slagroom op met bloemsuiker

# doe de slagroom in een spuitzak met gekartelde spuitmond

# spuit de slagroom

# geraspt met witte chocolade

# smakelijk

 
 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.