Katmer

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 15:55

Katmer is een Turkse dessert gemaakt met pistache. En is heel gemakkelijk te maken.In gaziantep eten ze deze Katmer met pistachenoten en room veel bij het ontbijt ( heb het hier nog niet geprobeerd)

# 3 vellen Baklava deeg gebruik ik ( kan misschien met filodeeg ook gedaan worden. Ikzelf heb het alleen met baklavadeeg gedaan
# klontje boter
# 100 gram kaymak
# 60 gram gemalen pistache in de baklavadeeg en 15 gram ongeveer gemalen pistache voor erop te strooien
# 35 gram suiker

Bereiding :

#leg 3 vellen baklavadeeg ( of filodeeg ) op elkaar
# bedek de resterende vellen met plastiekfolie om uitdrogen te voorkomen
# verdeel de kaymak in dotjes over het deeg maar laat de randen vrij
# strooi de pistache nootjes over het deeg en vervolgens het suiker
# vouw nu de linkse rand naar het midden toe , en dan vouw je de rechterkant ook naar het midden toe ( zie video )
# vouw dan lichtjes de onderkant naar boven toe en de bovenkant naar beneden toe. Nu is het ongeveer een rechthoekige deeg
# bestrijk een ruime koekenpan , waar de Katmer in past , met boerenboter en leg de Katmer in de pan
# bak beide kanten mooi goudbruin
# serveer warm , eigenlijk met een bolletje vanille- ijs is dit ook heerlijk ( was er vergeten te maken )
# smakelijk# Afiyet olsun

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.