Ansjovis, avocado salade,Turkse salade

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 18:08

Ansjovis, avocado salade,Turkse salade,dille yoghurtdressing gemaakt

Ansjovis uit de koekenpan ( hamsi tava)

# maak de visjes schoon ,haal het kopje eraf. spoel ze daarna schoon en dep droog met keukenpapier
# strooi wat maïsbloem en beetje zout over de vis gemengd en meng door elkaar
# verhit in een speciale koekenpan beetje olijfolie zet de visjes erop
# schudt ze niet los
# vooraleer je het omdraait giet je de olijfolie voorzichtig in een pot eruit . ( ik gebruik niet teveel olijfolie )
# zie je dat de onderkant klaar is laat je aan elkaar klevende visjes in een plak op het platte deksel of bord glijden .
# hier komt dan ook de reden waarom ik niet veel olijfolie gebruikt.
# voeg nu de beetje olijfolie terug in de pan en laat de ongebakken kant van de visjes voorzichtig bakken. Ik sprenkel wat citroensap over de ansjovis

# 2 de foto : avocado salade :

# 3 avocado
# 1 koffielepel zout
# 1/2 citroen geperst
# 3 eetlepels olijfolie
# verse dille fijn gesnipperd
# gehakte walnoten
# je kan een teentje knoflook gebruiken. Ik heb het deze keer niet gedaan
# snij de avocado in stukjes
# snij de dille heel fijn
# voeg er de olijfolie , geperste citroen,zout eventueel 1 teentje geperste knoflook
# voeg dan de gehakte walnoten
# voorzichtig mengen
# is ook lekker bij een barbecue of als ontbijt ( maar dan liefst geen knoflook bij )

Turkse salade ( çoban salatasi) 3 de foto

# 2 tomaten heel fijn gesneden
# 1 komkommer heel kleintjes snijden
# 1 theelepel zout
# peterselie heel fijn gesneden ( 1/4 bussel peterselie) en ook 1/4 bussel dille heel fijn gesneden # 1 citroen geperst
# 1/4 pitten gebruikt van de granaatappel
# als dressing heb ik 1 soeplepel granaatappel balsamico azijn gebruikt
# wat gehakte walnoten
# olijfolie

Dille yoghurtdressing : 4 de fotoIngrediënten :

# 1/4 busje dille
# 250 gram yoghurt
# 1 soeplepel citroen
# zout ,eventueel mag er ook wat peper

Bereiding:

# hak de dille fijn
# voeg de yoghurt , citroensap en zout toe(eventueel wat verse peper van de molen )
# proef of de kruiding goed is en bewaar in de koelkast in een gesloten potje
# smakelijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.