Witloof opgerold met rosbief in een kaassaus

Gepubliceerd op 21 februari 2021 om 18:41

Witloof opgerold met rosbief in een kaassaus:

Ingrediënten voor de saus :
# 60 gr boter
# 60 gr bloem
# 650 ml melk
# 1/2 citroen geperst
# nootmuskaat, zout en peper
# 250 gr geraspte kaas plus nog extra kaas voor erop

Witloofstronkjes: 12 stuks

# 1 kg aardappelen
# 60 ml olijfolie
# 1 theelepel zout, 1 theelepel peper, 1 /2 theelepel paprika , 1 theelepel tijm en eventueel als je wat pikant lust 1/2 theelepel pili pili

Bereiding:
# Neem de witloof stronkjes
# Spoel ze even af onder koud water en stoof ze daarna aan in een klontje roomboter
# Kruid het witloof met peper en zout en voeg een scheutje water toe
# Laat het rustig stoven

# snij de aardappelen in stukken # voeg de olijfolie en de kruiden toe
# meng dit allemaal goed en laat een uur rusten
# nadien leg een bakpapier op een bakplaat en leg de aardappeltjes naast mekaar
# bak deze in een voorverwarmde oven op 180 graden op onder bovenwarmte tot ze mooi bruin gebakken zijn

Maak nu de kaassaus:
# smelt de boter in een pannetje en voeg hier de bloem aan toe
# Roer dit goed en laat de roux even bakken en doe er vervolgens de melk bij
# Blijf roeren tot de saus indikt
# Kruid met peper, zout , geperste citroen en nootmuskaat
# Zet dit even aan de kant

# Haal het witloof uit de pan en draai in de plakjes rosbief

# Neem een ovenschotel en leg hier de witloofrolletjes op
# Overgiet met de kaassaus en bestrooi met wat extra gemalen kaas erop
# Zet de ovenschotel even onder de grill zodat de kaas mooi smelt en een krokant korstje vormt
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.