Vijgen confituur

Gepubliceerd op 18 februari 2021 om 17:05

Ik hou heel graag van vijgen en heb onlangs eens confituur meegemaakt

Vijgenconfituur:

Voor 1 kg vijgen heb ik 500 gr suiker gebruikt

# dit heb ik een nachtje laten trekken ( vijgen en suiker)

# een halve citroen geperst ( de laatste 10-15 minuten pas persen ) is een natuurlijke pectine bom. Daardoor word je confituur dikker . Zorg ook dat de fruit hun kleur goed behoud.

# roer regelmatig de confituur

# schep het schuim eraf ( liefst op het einde vooraleer je ze in de gesteriliseerde potten zet)

# vul de warme confituur in de gesteriliseerde potjes ( liefst potjes met een schroefdeksel erop )

# draai het deksel erop en laat de confituur potjes omgekeerd afkoelen

# bokalen met een rubberen en klemsluiting laat je gewoon afkoelen zonder te draaien

# op een droge, donkere en koele plaats bewaren

# smakelijk!!

#vijgen #confituur #confituurmaken #homemade #yummy #suiker #lemon #moestuingeluk #moestuin #zomer #summer #ontbijt #tasty #garden

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.