Klassieke rijstpap met kaneel en pistache

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 21:02

Klassieke rijstpap met kaneel en pistache( sütlaç)

ingrediënten:
# 1 liter volle melk
# 400 ml water
# 120 gram rijst
# 200 ml volle room
# 150 gr suiker
# 2 zakjes vanillesuiker ( heb ook al in plaats van vanillesuiker vanillestokjes gebruikt)
# 2 eetlepels maiszetmeel ( plus minus 40 gr )
# gemalen ongezouten pistache
# kaneel

Bereiding:
# begin met de rijst te wassen en laat uitlekken
# kook de rijst met 400 ml water totdat de rijst zacht is en het water bijna weggetrokken is .
# ik heb het op een middelmatig vuurtje gezet ( nr 6 ) en heeft ongeveer 15 minuten geduurd tot het water bijna wegging( zonder deksel koken). Vergeet niet af en toe maar ook niet teveel te roeren
#schenk de melk met de room bij de gekookte rijst
# heb dit ongeveer 20 minuten laten koken op een middelmatig vuurtje( nr 6)
# af en toe eens roeren ( nadien heb de suiker bijgevoegd en ook nog de vanillesuiker. Heb nog 5-10 minuten laten koken op middelmatig vuurtje
# ondertussen heb ik 60 ml water met 2 eetlepels maizena gemengd en deze in de rijstpap bijgevoegd.
# roer enkele minuten heel goed dat je geen klonters hebt
# serveer in kleine potjes
# heb eerst een uurtje buiten onder afdak gelaten en daarna in de koelkast bewaard
# je kan het lauw of koud eten
# we lusten het graag als het enkele uren in de koelkast is geweest
# serveer met pistache en kaneel eventueel
# eet smakelijk!

# een optie eventueel , je kan ook de rijstpap eventueel op smaak brengen met citroenschil of appelsien schil

Reactie plaatsen

Reacties

CLAIRE-MAE Ozcan-Tonk
een jaar geleden

Wij wensen jullie een fijn ,goed en vooral ook een gezellig en zeer smakellijk 2024 toe...
Dank je wel abla we zijn 2024 begonnen met jou lekkerste sutlac ..
We hopen dat het goed met jullie gaat ook met amca( jou vader)Hij geniet van jullie hoor! Toch zie ik dat nog in zijn blik in zijn gezicht; Iyki varsin sen...
Optum 😋😊😉😘Ozcan Aile uit Montferland / Nederland🇳🇱