Kruiden olie maken met wat pikante pepers erin

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 11:18

Kruiden olie maken met wat pikante pepers in:
Vandaag wat pikante pepers gebruiken bij de olie voordat mijn ventje het kan gebruiken voor zijn maaltijden

# verwarm tot de olijfolie is opgewarmd , maar niet heet om aan te raken
# voeg in een fles verse tijm, verse rozemarijn, enkele pikante pepers
# eigenlijk kan je er ook nog oregano, laurierblaadjes, chilipepers toevoegen.
# deze wilde ik eens iets simpeler houden
# voeg de geïnfuseerde olijfolie in de fles en laat afkoelen

# pluk liefst voor de bloei , jonge toppen of scheuten van de planten
# alle flessen moeten goed gesteriliseerd worden vooraleer je het maakt
# bewaar de olie op een koele en donkere plaats# je kunt eigenlijk de koude methode ook gebruiken van olie , maar de warme methode versnelt de opname van aroma
# Smakelijk!

#olijfolie #tijm #rozemarijn #chili #pepers #zonnebloem #moestuin #kruiden #kruidentuin #koken #oliveoil #quality #dewoonkeuken #handmade #yummy #healthyfood #delicious #recept #herboil #foodlover #olio #lekker #lekkereten #summer #nature #redpepper #rodepeper #bbqtime #bbq

Reactie plaatsen

Reacties

Hilde Palstermans
2 jaar geleden

Je hebt heel toffe receptjes die mij doen denken aan de tijd dat ik in Sint-Joost-ten-Noode woonde tussen mensen van voornamelijk uit Emirdag. Die olie trok mijn aandacht, ga ik zeker proberen. Ik maak zelf kruidenazijn, altijd lekker op een slaatje. Wens je een fijne zondag toe!