Citroencake : # 4 eieren # 250 gram suiker # 250 ml melk # 1 zeste van een Citroen # 1 geperste citroen # 500 gram bloem # 250 ml zonnebloemolie # 1 pakje bakpoeder(16 gr)
Als je eventueel een citroenglazuur wilt : # 125 gram poedersuiker # 1 sap van een Citroen
Bereiding :
# smelt een klontje boter in een pannetje en smeer de cakevorm zorgvuldig in met het gesmolten vet # strooi er een eetlepel bloem in de cakevorm # zorg ervoor dat de bodem en de zijkanten met bloem bekleefd zijn # verwijder de overtollige bloem uit de vorm . # Zo zal je de cake gemakkelijk uit de vorm kunnen halen
# weeg alle ingrediënten voor de cake # mix de suiker met de eieren één per één tot een witte egaal # voeg daarbij de melk ,de olie en mix met de mixer of keukenmachine # rasp de schil van een citroen en doe dat bij het beslag # pers ook een citroenen voeg de citroensap erbij # zeef de bloem en voeg ze bij het beslag # voeg tenslotte het bakpoeder toe # mix tot je een egale cakebeslag krijgt # verwarm de oven voor op 170 graden
# spatel het beslag in de cakevorm en zet hem in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten ( de eerste 30 minuten de oven zeker niet open doen ) # let op , de exacte baktijd is afhankelijk van het type oven # prik na ongeveer 35 minuten met een satéstok in de cake # zodra er geen beslag aan de prikker blijft kleven , is de cake voldoende gebakken # laat de cake tenminste 10 minuten afkoelen voor je het eruit haalt # Smakelijk!!
Reactie plaatsen
Reacties