Aardappeltortilla
# 500 gram aardappelen, 1 aubergine, 3 uien, 2 teentjes look , 8 eieren ,zout, peper, paprikapoeder, olijfolie
# schil de uien en snipper heel fijn
# pel de lookteentje en plet tot pulp
# schil de aardappels en snijd in kubussen
# verhit de diepe pan en doe er een scheutje olijfolie in
# stoof de uien en de look aan op een zacht vuurtje
# laat de blokjes aardappel meestoven met de ui
# voeg daarbij ook 1 aubergine erbij die ook gesneden is in kleine kubussen,voeg wat zout, peper, paprika
# breek de eieren in een kom en klop ze met de garde
# als alles lichtjes gestoofd is , giet dan de eiermengsel over de groenten ..en laat de tortilla nu heel zacht garen
# dat duurt ongeveer 10 minuten
# opletten dat je op een zacht vuur kookt , anders gaat de bodem van de tortilla aanbakken
# neem een groot plat bord ( minstens ter grootte van de braadpan ) ik doe het ook dikwijls met een grote houten plank
# dus stort de tortilla voorzichtig uit op het bord ( plank) ,en laat de dikke omelet weer in de pan glijden
# nu kan je de ommezijde nog ( kort garen)
# herhaal nog eens met het bord ( of plank) # klaar om te serveren
# je kan de tortilla koud of lauw serveren
Reactie plaatsen
Reacties