Rijsttaart

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 21:17

Rijsttaart

Ingrediënten :
# 1 vel bladerdeeg
# 500 ml melk
# 1 zakje vanillesuiker en 1 vanillestokje ( als je geen vanillestokje hebt kunt u gerust in een vanillezakje gebruiken)
# 75 gram suiker
# 75 gram dessertrijst

Crème patisserie:
# 450 ml melk
# 4 eierdooiers
# 100 gram suiker
# 50 gram maïszetmeel

Bereiding:
# doe 75 gr. rijst , 500 ml melk en de 75 gram suiker met één pakje vanillesuiker in een kookpot # snij ondertussen een vanillestokje overlangs in twee. Schraap er met een mespunt de zaadjes uit en doe ze in de melk met rijst. Laat de vanillepeul meekoken voor extra smaak
# en laat een half uur rustig opkoken

# warm de oven voor op 200 graden

# voor de crème patisserie breng de melk aan de kook
# klop de eigelen met de suiker wit met een mixer( het eiwit gebruiken we niet)
# meng er het maiszetmeel door het mengsel met de eigeel en suiker
# giet nu een deel van de kokende melk in de schaal van het mengsel van eigeel en suiker
# roer met de garde en schenk het mengsel vervolgens in de pan met de rest melk
# laat een minuutje koken Nu voeg je de crème patisserie toe aan de rijstpap
# haal de peul eruit van de vanillestokje
# en laat binden tot het een iets dikker massa is ( toch enkele minuten op middelmatig vuur )
# boter de taartvorm in en bestuif met bloem
# plaats de bladerdeeg in de vorm en druk goed aan . Snijd het teveel deeg weg.
# en doe de rijstpap in de vorm.
# zet in de oven gedurende 30 minuten
# haal het voorzichtig uit de oven
# laat afkoelen
# ik gebruik een taartvorm met losse bodem , is gemakkelijk te gebruiken
# smakelijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.