Chocoladecake met pecannoten

Gepubliceerd op 6 maart 2021 om 00:31

Deze keer een heerlijke Chocoladecake met pecannoten gemaakt

Ingrediënten :

# 300 gram pure chocolade
# 150 gram gesmolten boter ( boerenboter )
# 5 eieren
# 100 gram griessuiker
# 100 gram patisseriebloem
# 80 gram gehakte pecannoten

Versiering :

#pecannoten , m&m

Chocoladeglazuur:

# 100 gram room
# 40 gram suiker
# 100 gram pure chocolade
# 100 gram boter

Bereiding:

# smelt de chocolade met de boter
# roer er de suiker bij en laat afkoelen tot kamertemperatuur
# splits de eieren en klop het eiwit tot een luchtige massa
# roer eerst de dooiers ( geel van de eieren) met de gehakte pecannoten
# dan de bloem met de chocolade roeren
# spayed er op het einde de eiwitmassa onder
# Heb een cakevorm gebruikt,borstel de bakvorm in met de gesmolten boter
# bepoeder ze vervolgens met wat bloem
# giet het beslag in een cakevorm en bak in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten op 180 graden ( tijdsduur kan variëren per oven )
# haal uit de vorm en laat goed afkoelen vooraleer je ze uithaalt
# dan voor een cake met meer chocolade heb ik
# 100 gram room met 40 gram suiker laten koken
# neem deze vervolgens van het vuur en voeg 100 gram pure chocolade toe.
# roer goed en laat afkoelen
# snij 100 gram boter in stukjes en voeg deze toen aan het geheel
# meng tot een glad glazuur
# giet het mengsel zachtjes over de cake
# versier met pecannoten,....
# laat zeker een 1 uur opstijven in de koelkast
#chocoladetaart #cake #chocolate #summer #recipes #instagram #recepten #toetje#

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.