Tiramisu met peer

Gepubliceerd op 6 maart 2021 om 09:22

Tiramisu met peerIngrediënten :

# 3 eieren
# 100 gram suiker
# 500 gram mascarpone
# scheutje amaretto
# 2 peren
# 1 kopje koffie
# 300 gram boudoir( had geen gezien hier in Turkije en heb het eens met petit beurre koekjes gemaakt)
# 3 eetlepels cacaopoeder

Bereiding:

# neem 2 mengkommen, scheid de eieren apart
# in de pot waar de eierdooiers( geel) zijn , voeg daarbij de suiker toe en klop goed met de mixer tot het een bleke egale massa verkrijgt
# voeg daarbij de mascarpone toe bij het mengsel van “ dooiers en suiker”
# voeg naar smaak een scheutje amaretto toe
# laat de machine of de klopper eerst op matig snelheid draaien en later op hogere snelheid. Tot alle ingrediënten goed gemengd zijn
# de eiwitten kloppen we apart in een aparte kom nu
# we kloppen de eiwit tot een stevig en luchtig schuim te kloppen
# schil de 2 peren en verwijder ook het klokhuis en snij dan in kleine vierkantjes
# voeg dit bij het mascarponemengsel toe
# schep het opgeklopte eiwit bij het mascarponemengsel en spatel het schuim er zorgvuldig onder. # maak een kopje sterke koffie , schenk de koffie daarna in een schaaltje
# giet naar persoonlijk smaakeen scheutje amaretto in de koffie
# dip de onderzijde van de koekjes ( of boudoir) in de koffie en leg het koekje op de bodem van de schaal waarin je de tiramisu gaat serveren
# schik het hele bodem van de schaal vol met gesopte lange vingers
# spatel de helft van het tiramisumengsel erover en schik daarop een tweede laag van koekjes die je in de koffie hebt gedipt
# spatel de rest van het tiramisumengsel over de tweede laag koekjes en strijk het oppervlak egaal
# laat de tiramisu opstijven in de koelkast
# schep nu wat cacaopoeder in een zeefje en bepoeder het oppervlak van de tiramisu met een dun laagje daarvan
# gebruik een groot warm mes of een warme platte metalen spatel om mooie porties tiramisu uit de schaal te snijden
# smakelijk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.