Smeuige appelsiencake met appelsienglazuur

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 16:49

Smeuïge appelsien cake :
Ingrediënten :
# 220 gr boter
# 200 gr witte basterdsuiker
# 100 gr griekse yoghurt
# rasp en sap van 1 appelsien ( 65 ml appelsiensap )
# 4 eieren
# 1 koffielepel bakpoeder (10 gr)
# 1 koffielepel baking soda
# snuifje zout
# 275 gram patisserie bloem

# voor de appelsien glazuur:
# 160 gram poedersuiker
#3 eetlepel appelsiensap 

Bereiding:
# klop de boter ( op kamertemperatuur) en suiker romig met de mixer
# voeg de Griekse yoghurt en mix goed
# voeg daarna de appelsiensap en de appelsien rasp toe en mix tot een egaal mengsel
# voeg 1 per 1 de eieren erbij en mix heel goed
# voeg tenslotte de bakpoeder , baking soda , snuifje zout erbij
# het lijkt dat het in de schift gaat te gaan maar na de bloem te zetten werd het een mooi beslag # de bloem heb ik gezeefd en er dan bijgevoegd.
# Mix nog kort met de mixer tot het een mooi glad beslag is
# heb een beetje boter laten smelten , heb met deze gesmolten boter de cakevorm ingevet en daarna lichtjes bestuif met bloem
# stort het beslag in de cakevorm en spreidt het met een spatel gelijkmatig uit
# verwarm de oven op 175 graden
# bak de cake 50- 55 minuten gebakken ( hier heeft het 50 minuten geduurd de volledige baktijd)
# heb de cake na 30 minuten wel afgedekt met een bakpapier om te vermijden dat de cake te bruin zou worden
# let op de exacte baktijd is afhankelijk van het type oven
# prik na ongeveer 50 minuten al eens met een sateprikker in de cake. Zodra er geen beslag aan de prikker blijft kleven is de cake voldoende gebakken
# na het bakken laat je de cake buiten 10 minuten afkoelen in de vorm
# daarna stort je hem op een rooster om verder af te laten koelen
# als je de appelsien glazuur wilt opzetten , zien dat de cake goed afgekoeld is
# meng de poedersuiker en de appelsiensap tenminste 2 minuten
# smakelijk!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.