Kriekenflappen

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 16:39

Kriekenflappen:
Met bladerdeeg en de krieken die ik in de zomer had geplukt en dan geconserveerd en nog met amandelspijs gemaakt.
# 2 bladerdeeg( 8 stuks gemaakt)
# ongeveer 450 gr krieken
# 2 eierdooiers
# 100 gr suiker
# 25 gr puddingpoeder

Amandelspijs :
# 150 gr amandelpoeder
# 150 gr suiker
# 1 ei
# enkele druppels amandelextract

# eigeel om de kriekenflappen te bestrijken
# parelsuiker ( decoratiesuiker)

Bereiding :

Amandelspijs:
# meng de suiker, het amandelpoeder, het ei en het amandelextract in een blender tot een mooi geheel
# verpak in huishoudfolie 
# Leg de spijs in de koelkast tot je het nodig hebt

# giet de krieken door een zeef en vang het vocht op
# verwarm het vocht op het vuur
# klop de eierdooiers met de garde en voeg beetje bij beetje de suiker toe
# mix deze met de klopper tot het mooi wit en schuimig is
# voeg daarbij de puddingpoeder toe bij het mengsel en voeg warm krieken sap ook toe
# roer dit goed los
# doe nu het puddingmengsel bij het warme krieken sap
# laat deze op een middelmatig vuurtje goed binden en roer ondertussen goed
# als het een stevige pudding is, voeg dan de krieken bij
# zet de vulling in een kom 
# Leg er een plasticfolie over 
# Druk de plasticfolie op de vulling zodat er geen vel opkomt
# laat deze afkoelen in de koelkast

# verwarm de oven op 175 graden
# roer een eierdooier( geel van een ei) los met een scheutje melk
# snijd het bladerdeeg in 4 gelijke delen ( vierkanten )
# bestrijk de helft van de vierkant in een vorm van een driehoek lichtjes met amandelspijs( 1 lepel)
# leg daarop een lepel krieken pudding op de amandelspijs
# vouw het bladerdeeg dicht tot een driehoek en duw de randen dicht met behulp van een klein vorkje.
# eventueel met een klein schaartje knip je wat gaatjes erin oftewel met een vork
# verwarm de oven op 175 graden
# leg de krieken flappen op een bakplaat bedekt met een bakpapier of een siliconen matje
# bestrijk de flap er het losgeklopte ei gemengd melk
# strooi daarop wat parelsuiker toe
# bak de flappen 25-30 minuten in een voorverwarmde oven
# laat de krieken flappen afkoelen
# smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.