Appelsien likeur

Gepubliceerd op 6 april 2021 om 20:44

De vruchten geplukt in onze serre en had al enkele weken geleden enkele appelsien schillen in alcohol gelegd om arancello te maken.
Er zal hier eentje blij zijn!

Appelsien likeur:

Ingredienten:
# 250 ml puur alcohol (96 percent )

# 4 à 5 schillen van appelsienen
# 265 ml plat water
# 165 gram suiker

Bereiding:
# voor 250 ml puur alcohol (96 % percent )
# 4 à 5 appelsien schillen met een dunschiller
# probeer geen witte velletjes mee te nemen want daardoor word de likeur bitter
# schud door elkaar en laat deze drie weken rusten in een donkere koele plaats
# schud dagelijks de weckpot
# na drietal weken wachten

# heb ik de alcohol gezeefd en bleef er van de 250 ml alcohol ongeveer 200 ml over
# breng dan 265 ml plat water samen met 165 gram suiker ( ik gebruik graag heel fijne suiker ) aan de kook zodat de suiker volledig is opgelost
# laat dit afkoelen
# voeg de suikersiroop bij de geïnfuseerde alcohol( 200 ml)
# nogmaals roeren met de garde de likeur met suikersiroop
# schenk de appelsien likeur in gesteriliseerde flessen en sluit deze af
# zet de flessen op een donkere koele plaats om te bewaren
# serveer de appelsien likeur ijskoud uit de vriezer
# cheers!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.