Limoncello

Gepubliceerd op 1 april 2022 om 20:01

Met de citroenen, limoenen en appelsienen die ik onlangs had geplukt in de serre heb ik er nu mee een heerlijke likeur van gemaakt.
Limoncello of arangello is een gemakkelijke likeur om thuis te bereiden

Ingrediënten:
# 4 tot 5 citroenen schillen

# 250 ml puur alcohol

# 300 ml plat water

# 170 gr suiker

Limoncello:

# voor 250 ml puur alcohol(96 % percent )
# 4 à 5 citroenen schillen met een dunschiller
# probeer geen witte velletjes mee te nemen want daardoor word de likeur bitter
# schud door elkaar en laat deze drie weken rusten in een donkere koele plaats
# schud dagelijks de weckpot
# na drietal weken wachttijd

# heb de alcohol gezeefd en bleef er van de 250 ml alcohol ongeveer 200 ml over
# breng dan 300ml plat water samen met 170 gram suiker ( ik gebruik graag heel fijne suiker ) aan de kook zodat de suiker volledig is opgelost
# laat dit afkoelen
# voeg de suikersiroop bij de geïnfuseerde alcohol( 200 ml)
# nogmaals roeren met de garde de likeur met suikersiroop# schenk de citroenen likeur in gesteriliseerde flessen en sluit deze af
# zet de flessen op een donkere koele plaats om te bewaren
# serveer de limoncello likeur ijskoud uit de vriezer

# cheers#limoncello #lemon #yellow #drinks #homemade #yummy #italian #loveit #gardenlove #citroen #greenthumb #homeandgarden #zomer #homegrown #likeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.