Chocolademousse taart met vruchten gelei

Gepubliceerd op 17 april 2021 om 10:01

Bereiding :
# het beste is om een bakvorm te gebruiken met uitneembare bodem
# heb een beetje boter laten smelten en deze goed aan de randen en bodem besmeerd met behulp van een penseel ( heel belangrijk)
# heb je dit niet bekleed een bakvorm met wat bakpapier zodat je de taart er makkelijk uit kunt halen
# maal de koekjes heel fijn in de blender en voeg er de gesmolten boter toe en roer tot de massa heel mooi gemengd is# verdeel het Bastogne mengsel over de bodem en druk deze aan met een lepel
# laat het een uur in de koelkast uitharden

# verwarm de melk met suiker
# breek de chocolade in stukjes en voeg deze er bij
# roer goed om tot de chocolade is gesmolten
# klop 3 eierdooiers los met de garde en voeg wat warme chocomelk er bij toe
# Roer deze goed bijeen
# doe dit terug bij de rest van de warme chocomelk en laat op een laag middelmatig vuurtje binden
# had 7 blaadjes gelatine in koud water gelaten
# voeg nu de geweekte gelatine in de chocolademengsel en roer goed tot dat de gelatine is gesmolten
# klop de room met de klopper en spatel de slagroom eronder
# laat deze zeker 6-7 uur opstijven.
#Ik heb het een dag op voorhand gedaan. Zodat de taart mooi opstijfde

# daarna voor de topping
# week de gelatine voor het glazuur in koud water
# breng de sinaasappelsap en suiker aan de kook en voeg erbij het fruit
# laat dit een paar minuten koken , stamp het plat met een stamper en zeef het nadien
# voeg er de geweekte gelatine toe en roer tot de gelatine tot het gesmolten is# laat eerst afkoelen en giet daarna over de chocolade
# laat het nog enkele uren opstijven
# ontvorm voorzichtig de taart en versier met wat vruchten
# smakelijk iedereen!

Chocolademousse taart met vruchten gelei :
Diameter 20 cm

Ingredièˆnten:

Koek:
# 250 gr bastogne koekjes ( of andere)
# 110 gr gesmolten boter

Chocolade taart:
# 320 ml melk
# 30 gr suiker
# 320 gr puur chocolade
# 7 blaadjes gelatine ( 1 gelatine woog 1,66 gram)
# 3 eierdooiers
# 75 ml volle room

Vruchten gelei:
# 150 gr aardbeien , frambozen
# 200 ml sinaasappelsap
# 30 gram suiker
# 2 blaadjes gelatine ( 3,32 gr gebruikt)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.