Aardbeientaart met slagroom en pistache noten

Gepubliceerd op 14 mei 2021 om 17:05

Bereiding:

# verwarm de oven op 180 graden

# smelt een klontje boter op een zacht vuurtje , neem een borsteltje en bestrijk deze in je taartvorm

# bepoeder de vorm nadien met een laagje bloem ( 1 eetlepel ) dan zal je de taart gemakkelijk van de taart losmaken

# bekleed de taartvorm met het vel kruimeldeeg

# druk het stevig aan de randen van de taartvorm met een vel rond bakpapier. Giet de baklinzen op de bodem

# bak de taartbodem in een voorverwarmde oven en bak gedurende 20-25 min.

Zwitserse room recept :

# verwarm 500 ml melk in een pan op een zacht vuurtje

# snij de vanillestokje overlangs en haal er de zaadjes eruit . Doe de zaadjes en de peul in de melk

# scheid de eieren en gebruik alleen het geel , klop de eierdooiers met de mixer en voeg de suiker beetje bij beetje tot een ruban

# voeg er dan de puddingpoeder toe . Dit helpt voor de binding

# verwijder de vanillepeul uit de hete melk en schenk er een deel van de melk bij het eiermengsel
# roer met de garde

# giet nu deze mengsel in de pan met de rest van de warme melk

# gebruik een zacht vuurtje en blijft continu roeren met de garde tot je een gebonden pudding hebt, uitkijken dat de pudding niet aanbrand

# bedek den de banketbakkersroom met een vel vershoudfolie . Leg de folie bovenop de pudding

# week de gelatine met koud water

# klop room tot yoghurt dikte

# verwarm een bescheiden room(20gr) en de geweekte gelatine in een pan en los op

# schenk room en de gelatine bij de half opgeklopte room en roer met de garde

# schep de banketbakkersroom nu met de opgeklopte room en roer met de garde

# giet deze in de taartvorm en laat zeker 2 uur rusten in de koelkast

# versier met fruit en slagroom

# voeg wat ongezouten pistache toe

# smakelijk!!

 

Aardbeien taart met slagroom en pistache Ingrediënten :

# kruimeldeeg

# beetje bloem, boter

Voor Zwitserse room te maken :

# 500 ml melk, 1 vanillestokje

# 4 eieren

# 95 gram suiker

# 50 gr puddingpoeder

# 1 gelatineblaadje

# 250 gr room

# aardbeien, frambozen

# ongezouten pistache , beetje room

 
 

 

 

 
 
 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.