![](https://primary.jwwb.nl/public/w/o/m/temp-rerclujzwnjtzaazyfjf/4du3ce/178163427_1106567549842089_1079661475409756387_n.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=585&height=585)
Bazlama:
( Turkse platte pita brood)
Ingrediënten :
# 900 gr tarwe bloem
# 200 gr lauwe melk
# 200 gr lauw water
# 10 gr zout
# 21 gram verse gist
# 2 klontjes suiker
# klontje boter om op het brood te smeren wanneer het nog warm is
Bereiding:
# voeg de gist met lauw water en suiker
# roer dit tot het opgelost is
# voeg daarna de “ lauwe” melk toe
# voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en tenslotte ook het zout toe
# kneed de ingrediënten samen tot 10-15 min tot een mooi zacht deeg met de hand of met de keukenmachine
# als het deeg goed gekneden is voeg in een kom 1 eetlepel olijfolie
# plaats de bol deeg in de kom en dek af met folie ( ik plaats daarop nog een proper theedoek erop)
# laat de deeg 1 uur rijzen in de kom op kamertemperatuur
# haal de bol nadien uit de kom en snijdt ze in gelijke stukken.
# Ze wogen per bol 100 gr ongeveer en had ongeveer 12 stuks
# sluit de bolletjes met een proper doek ondertussen je de lapjes gaat maken. Laat nu 20 min. rijzen
# plaats wat bloem onder je werkblad
# rol met een deegroller de bollen ongeveer 14-15 cm lang ( kleine cirkels)
# plaats er telkens een proper doek erop en laat de broodjes 1 uur rijzen
# zet een koekenpan op het vuur
# hier gaat de nummers tot 9
# ik heb het op nr 7 geplaatst ( op een middelmatig vuurtje)
# het moment dat je een deeglap plaats in de pan , na enkele seconden( 15 tal seconden) al eens draaien
# dan terug na een 15 tal seconden eens terugdraaien
# daarna zou je zien dat de deeg stilletjes wat omhoog begint te komen
# controleer af en toe de achterkant
# als deze goudbruin is draai je nog éénmaal de bazlama om
# leg de bazlama op een proper theedoek, besmeer de bovenkant met wat boerenboter( je mag kiezen welke boter je erop wilt)
# leg er een ander theedoek eroverheen pas als het afgekoeld is
# bak zo al de bazlama’s gaar
# smakelijk
tips
# heb je er teveel kun je ze bewaren in de diepvries in een plastiek zak. Eenmaal gebakken kun je ze een dag of twee zacht in een papieren zak bewaren.
![](https://primary.jwwb.nl/public/w/o/m/temp-rerclujzwnjtzaazyfjf/175657344_1106567553175422_1930128060242139868_n.jpg)
Reactie plaatsen
Reacties