Brood met chocoladedruppels

Gepubliceerd op 20 oktober 2021 om 17:37

Brood met chocolade:
Had dit gedeeld op mijn verhalen gisteren en niet verwacht dat er zoveel volgers vroegen voor het recept in privé

Ingrediënten :
# ik heb bloem van Aveve gebruikt ( luxebrood genoemd ) 500 gram luxe brood deeg
# heb 5 gr droge gist gebruikt ( je kan ook verse gist gebruiken en dat is dan 8 gram )
# heb 250 ml koud water gebruikt
# 40 gr boerenboter# 3 gram zout
# 100 gram bakvaste chocolade druppels

Tip: leg de chocoladedruppels de avond ervoor in de koelkast. Dan smelt die minder snel

 Bereiding:
# voeg al de ingrediënten in de broodmachine behalve de chocolade druppels
# start het programma voor rozijnenbrood
# de chocoladedruppels voeg ik pas bij na 45 min. hier bij mijn broodmachine .
# laat nu de broodmachine de rest doen.
# smakelijk !

Als je het in de oven wilt doen is het
# 500 gr luxe brood deeg
# 12 gr verse gist of 6 gr droge gist
# 220 ml kamertemperatuur water
# 40 gr boter
# 3 gr zout
# 100 gr chocolade druppels
# 200 graden in een voorverwarmde oven ongeveer 25 tot 30 graden bakken
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.