![](https://primary.jwwb.nl/public/w/o/m/temp-rerclujzwnjtzaazyfjf/ubixga/188621304_1128757964289714_2087954738929021057_n.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=599&height=599)
Aardappelen,köfte,aubergine en wortelen in de oven
Patatesli köfte :
Ingrediënten :
# 1 kg aardappelen in repen van 1 cm gesneden
# 5/6 wortelen in reepjes snijden
# 2 aubergines
# gehakt voor köfte te maken , peterselie , ajuin, zout, rode paprika en peper, 2 ajuinen
# 250 gr Tomatensaus
# 200 gr mozzarella gruyère
Bereiding :
Aardappelen :
# schil de aardappelen
# snij de aardappelen in schijfjes van maximum 1 cm dikte
# bak ze in een pan heel zachtjes et zonnebloemolie .
# Als ze gebakken zijn plaats ze ook op een bord
Köfte:
# snij de ajuinen heel klein en snipper de peterselie heel fijntjes
# voeg dit in de kom met gehakt en voeg wat zout, peper en rode peper toe
# meng het geheel en kneed alles in een kom tot een mooie massa
# maak langwerpige gehaktballen
# bak deze in een pan met boter en leg het op een bord als het gebakken is
Aubergines:
# was de aubergines , snij ze nadien in schijven en bak ze in een pan met wat zonnebloemolie heel zachtjes tot ze bijna gebakken zijn
# plaats de aubergines ook op een bord
Wortelen:
# schil de wortelen in stukjes en bak ze lichtjes in een pan met wat olie
# haal ze er nadien ook uit en leg op een bord
# voeg de aardappelen , daarna de köfte in de ovenschotel
# voeg daarna de aubergines en de gebakken worteltjes
# voeg er nu wat tomatensaus toe en tenslotte de gruyère kaas erbij
# leg het in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas volledig gesmolten is.
# smakelijk!!
![](https://primary.jwwb.nl/public/w/o/m/temp-rerclujzwnjtzaazyfjf/7pksph/189752084_1128757967623047_1947165791051716448_n1.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1440%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=589&height=589)
Reactie plaatsen
Reacties