Kleine aardbeien taartjes met Zwitserse room

Gepubliceerd op 14 juni 2021 om 16:56

 

Bereiding:

# verwarm de oven op 175 graden

# smelt een klontje boter op een zacht vuurtje, neem een borsteltje en bestrijk deze in kleine vormpjes

# bepoeder de vormpjes nadien met een laagje bloem( dan zal je de taartjes gemakkelijk losmaken)

# bekleed de vormpjes met het vel bladerdeeg

# druk het stevig aan de randen van de taartvorm met een klein vel rond bakpapier. Giet de baklinzen op de bodem

# bak de vormpjes in een voorverwarmde oven en bak gedurende 20-25 min.

Crème Suisse maken:

# verwarm de melk in een pan op een zacht vuurtje

# snij de vanillestokje overlangs en haal er de zaadjes eruit. Doe de zaadjes en de peul in de melk

# scheid de eieren en gebruik alleen het geel , klop de eierdooiers met de mixer en voeg de suiker tot een ruban

# voeg er dan de puddingpoeder toe. Dit helpt voor binding

# verwijder de vanillepeul uit de hete melk en schenk er een deel van de melk bij het eiermengsel

# roer met de garde

# giet nu deze mengsel in de pan met de rest van de warme melk

# gebruik een zacht vuurtje en blijft continu roeren met de garde tot je een gebonden pudding hebt, uitkijken dat de pudding niet aanbrand

# bedek de banketbakkersroom met een vel vershoudfolie. Leg de folie bovenop de pudding zodat er geen velletje opkomt

# week de gelatine met koud water

# klop room tot yoghurt dikte

# verwarm een bescheiden room (20 gr) en de geweekte gelatine in een pan en los op

# schenk room en de gelatine bij de half geklopte room en roer met de garde

# schep de banketbakkersroom nu met de opgeklopte room en roer met de garde

# giet deze in de taartvormpjes

# versier met fruit

# heb ook wat chocolade gesmolten au bain marie met een tikje room

# smakelijk!

   

 

 

In de tuin plukken we veel aardbeien dus gaan we heerlijke kleine taartjes maken met Zwitserse room. Dikwijls doe ik het met kruimeldeeg maar had thuis bladerdeeg staan en heb het eens met dit gedaan. Het was overheerlijk!
 

Ingrediënten:

# bladerdeeg( met 1 bladerdeeg heb ik 3 taartjes gemaakt)

# beetje bloem, boter

# Zwitserse room:

# 500 ml melk, 1 vanillestokje

# 4 eieren

# 90 gr suiker

# 50 gr puddingpoeder

# ongeveer 3 gelatineblaadjes

# 250 gr room

# aardbeien

# zwarte chocolade

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.