Bereiding:
# verwarm de oven op 175 graden
# smelt een klontje boter op een zacht vuurtje, neem een borsteltje en bestrijk deze in kleine vormpjes
# bepoeder de vormpjes nadien met een laagje bloem( dan zal je de taartjes gemakkelijk losmaken)
# bekleed de vormpjes met het vel bladerdeeg
# druk het stevig aan de randen van de taartvorm met een klein vel rond bakpapier. Giet de baklinzen op de bodem
# bak de vormpjes in een voorverwarmde oven en bak gedurende 20-25 min.
Crème Suisse maken:
# verwarm de melk in een pan op een zacht vuurtje
# snij de vanillestokje overlangs en haal er de zaadjes eruit. Doe de zaadjes en de peul in de melk
# scheid de eieren en gebruik alleen het geel , klop de eierdooiers met de mixer en voeg de suiker tot een ruban
# voeg er dan de puddingpoeder toe. Dit helpt voor binding
# verwijder de vanillepeul uit de hete melk en schenk er een deel van de melk bij het eiermengsel
# roer met de garde
# giet nu deze mengsel in de pan met de rest van de warme melk
# gebruik een zacht vuurtje en blijft continu roeren met de garde tot je een gebonden pudding hebt, uitkijken dat de pudding niet aanbrand
# bedek de banketbakkersroom met een vel vershoudfolie. Leg de folie bovenop de pudding zodat er geen velletje opkomt
# week de gelatine met koud water
# klop room tot yoghurt dikte
# verwarm een bescheiden room (20 gr) en de geweekte gelatine in een pan en los op
# schenk room en de gelatine bij de half geklopte room en roer met de garde
# schep de banketbakkersroom nu met de opgeklopte room en roer met de garde
# giet deze in de taartvormpjes
# versier met fruit
# heb ook wat chocolade gesmolten au bain marie met een tikje room
# smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties