Chocoladetaart met chocolademousse en aardbeien

Gepubliceerd op 15 juni 2021 om 13:47

Chocoladetaart met chocolademousse:
Ingrediënten :
Voor de biscuit:
# 6 eieren
# 7 eierdooiers( geel)
# 110 gr suiker
# 110 gr cassonade blonde suiker
# 200 gr bloem
# 55 gr cacao
# 40 gr gesmolten boter
Mousse:
# 45 gr water
# 60 gr suiker
# 2 eidooier( geel)
# 100 ml room( vloeibaar)
# 240 gr pure chocolade
# 320 gr room( opgeklopte)
Afwerking:
# 3 eetlepels aardbeienconfituur
#Aardbeien
# 320 gr gesmolten chocolade met 150 ml room

Bakvorm: 23 cm ongeveer, taartring 21 cm

Bereiding:
# klop de eieren en de eierdooiers met de suiker met de klopper met de keukenmachine en voeg dan ook de cassonade suiker toe ( enkele minuten kloppen)
# zeef de bloem met de cacaopoeder door de eiermassa
# voeg op einde de gesmolten boter toe ( niet warm toevoegen) en goed mengen
# beboter de bakvorm lichtjes en vul het met het beslag .
# Bak de biscuit in een voorverwarmde oven van 160 graden ongeveer 30-35 min.
# haal de biscuit uit de oven en laat afkoelen op een rooster( laat de vorm omgekeerd erop als je het laat afkoelen)

chocolademousse :
# klop de opgeklopte room en plaats in de koelkast
# zet in een pan water, suiker en de dooier
# volop met de klopper tot je ongeveer 80 graden hebt
# ondertussen is chocolade gesmolten en voeg je die erbij , de vloeibare room laat je wat koken en voeg je er ook bij
# plaats de massa nu in een kom ( niet te koud de kom) en meng je de slagroom goed eronder

# plaats nu op een rond karton een beetje bloemsuiker
# heb 3 gelijke stukken gesneden
# eerste biscuit op de karton gelegd
# smeer de confituur daarop
# snij deze dan met de taartring , haal de buitenrand eruit( laat de taartring )
# vul wat chocolademousse ( ook niet teveel)
# de tweede laag biscuit snij ik iets dunner dan de andere , plaats het op de chocolade mousse
# voeg nu verse fruit erop en dan daarop terug wat chocolademousse ( had wel nog wat chocolademousse over)
# plak de volgende biscuit erbovenop
# plaats deze 1 uur in de diepvries dat het opstijft

# haal de taartring voorzichtig met behulp van een mes uit
# had chocolade laten smelten met wat room op bain marie
# voeg deze chocoladeglazuur zachtjes over de taart
# laat afkoelen in de koelkast voor enkele uren
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.