Gedroogde tomaten in de oven maken

Gepubliceerd op 11 augustus 2021 om 21:19

Gedroogde tomaten :

# Ik heb drie plateaus tegelijkertijd in de oven geplaatst.

Ingrediënten :
# olijfolie
# Italiaanse kruiden
# verse basilicum, tijm, rozemarijn, mosterdzaad
#trostomaten en Roma tomaten

Bereiding :
# oven voorverwarmen op 100 graden op hetelucht plus
# plaats een bakpapier op een bakplaat en plaats daarop de gesneden trostomaten met de zaadjes naar boven gericht
# strijk nog even met behulp van een penseel een klein laagje olijfolie op elk tomaat ( 15 - 20 ml olijfolie had ik gebruikt )Als de tomaten wat groter zijn kun je misschien 5 - 10 gram meer gebruiken
# strooi daarop wat zeezout ( ongeveer 15- 20 gr gebruikt )
# strooi dan wat gesnipperde basilicum op de tomaten
# heb ze in de oven ongeveer 7 uur gelaten ongeveer( na 5 uur in de oven kijk ik om de half uur wel eens hoe ver de tomaten droog zijn.
# ik haal er af en toe al eruit die dat goed droog zijn.
# hier hebben we het graag niet te plat van structuur
# boodschap is van regelmatig eens te kijken in de oven
# ik plaats wel alle bokalen eerst in de afwasmachine op hoogste temperatuur, nadien zet ik de lege potten in een voorverwarmde oven op 150 graden voor 10 tal minuten
# voeg daarna kruiden in de potten zoals tijm, rozemarijn, basilicum, oregano, Italiaanse kruiden en heb er zelfs wat een beetje mosterdzaad ingezet# daarna de gedroogde tomaten en dan giet je de olijfolie erin ( de tomaten moeten helemaal onder de olijfolie staan
# ik giet zeker nog 1 cm olie boven de gedroogde tomaatjes . Sluit de deksel goed toe.
# want als de tomaten boven de olie staan gaan ze schimmelen(goed opletten)
# ik bewaar ze een gans jaar mijn gedroogde tomaten
# bewaar ze in een koele , donkere en geventileerde kamer
# bewaar eentje in de koelkast als je ze wilt gebruiken
# Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.