Bereiding: # voor 1 kg muismeloen # was de muismeloen # meng in een pot de muismeloen goed met zeezout en heb deze ongeveer twee uur laten rusten # na twee uur wachten haal het water van in de muismeloen weg # nadien heb ik een kookpan 350 ml azijn # voeg daarbij 350 gr suiker # voeg 2 teentjes look en 1/2 theelepel pili pili toe # daarna 6 eetlepels olijfolie bijvoegen en deze laten opwarmen tot de suiker smelt ( een minuutje of twee , niet langer ) # al deze ingredièˆnten voeg je nu bij de augurken toe # laat dit nogmaals 2 uur rusten # na twee uur rusten # zien dat je potten heel proper zijn. Ik was ze altijd juist voor ik het gebruikt nogmaals in de afwasmachine . Zien dat ze heel goed droog zijn de pot en de deksels. Voor zekerheid zet ik de potten in de oven op 120 graden temperatuur een 15 minuten # voeg nu wat kruiden onderaan in de pot( naar wens ) # voeg daarna de augurken mengsel toe # sluit de pot goed af # plaats nu in een kookpot wat heet water totdat de potten half instaan met deksel boven toe en laat 5 min koken # haal de potten dan onmiddellijk eruit en draai ze nadien op de kop en laat helemaal afkoelen # smakelijk !
Zoetzure ingemaakte muismeloenen: Ik maak dit ook graag op basis van augurken klaar, maar heb er niet zoveel in de tuin momenteel dus doe ik het met de muismeloenen
Ingredièˆnten : # 1 kg augurken # 1 eetlepel zeezout # 350 ml azijn # 350 gram suiker # 2 teentjes look # 1/2 theelepel pili pili(wie pikanter wil kan altijd iets meer bijvoegen ) # 6 eetlepels olijfolie # mosterdzaad , tijm
Reactie plaatsen
Reacties