Guvec een Ottomaanse gerecht

Gepubliceerd op 28 september 2021 om 12:32

Vanmorgen had ik heel wat groenten geplukt!
We hadden eens zin om Güveç te maken.
Is een Ottomaanse hoofdschotel wel met deze keer kippenvlees in plaats van lamsvlees en heel wat verse groenten.

Ingrediënten :
# 700 gr kippenfilet( of lamsvlees )
# 1 Kg aubergines
# 2 paprika’s
# als je graag pikant lust kun je 1-2 pepers gesneden ook bijvoegen 
# 3 tomaten
# 6 teentjes knoflook
# zout, peper, olijfolie

Bereiding :
# doe een flinke scheut olijfolie in de pot
# snij de kippenvlees in kleine stukken en leg deze onderaan
# daarna was de aubergine eerst, snij ze in vierkantjes en leg deze op de stukjes kip
# snij de paprika’s ook in stukjes en leg deze op de aubergines
# snij nadien de tomaten in vierkanten en voeg deze dan ook erbij
# pel de lookteentjes en voeg deze toe
# kruid naar smaak zout en peper
# voeg er terug een klein beetje olijfolie toe
# nadien dek je de pot af en laat alles ongeveer een uur sudderen op een zacht vuurtje.
# We hebben het laten stoven op vuur omdat we deze pot niet onze inductie platen konden gebruiken.
# Het was heerlijkkkk lekker!
# We hebben het vandaag geserveerd met bulgur
# smakelijk !

#güveçyemekleri #güveç #lezzet #bahçelerin #groentenvanbijons #bulgur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.