Gemarineerd vlees met paddenstoelen en Turkse rijst

Gepubliceerd op 27 oktober 2021 om 20:55

Heerlijke gemarineerd vlees met paddenstoelen en Turkse rijst:
Marinade vlees:

# 1 kg rundvlees
# 60 ml melk
# 60 ml olijfolie
# 1 koffielepel tijm
# 4 teentjes look ( geperst)
# 10 tal basilicum blaadjes ( heel fijn gesnipperd)

Voor de bereiding vlees en paddestoel:

# 1 bokaal geconserveerd tomaten( passata) of 4 tomaten heel fijngesneden ( als het mogelijk is zonder schil)
# 350 gr paddestoelen
# 2 grote ajuinen fijn gesnipperd
# 3 teentjes knoflook
# 1 eetlepel tomatenpuree
# 330 ml koud water met 2 eetlepels maizena
# 1 koffielepel zout , 1 koffielepel peper, 1 koffielepel paprika kruiden

Bereiding:

# Eerst snijden we het vlees in fijne slierten en voeg deze in een kom

# voeg al de marinade bij het vlees zoals melk, olijfolie, de fijngesneden of geperste knoflook, basilicum en tijm

# meng de marinade heel goed en bedek deze met een plasticfolie en laat zeker 2 uur rusten als het mogelijk is

# ondertussen het vlees filet aan het marineren is in het koelkast , pel de uien en snij ze zo fijn mogelijk

# was de paddenstoelen en snij deze in stukken

# plaats in een grote diepe pan het vlees en laat stoven op middelmatig vuurtje

# voeg als het vlees bijna gebakken is de uien en de paddenstoelen

# laat dit nu mee stoven

# daarna voeg de kruiden toe naar smaak

# voeg er daarna 1 eetlepel tomatenpuree toe , en daarna de tomatensaus

# daarna de geperste knoflook en roer dit goed

# meng eerst in een potje koud water met Maizena toe en roer dit goed

# voeg dit bij het vlees ook toe

# laat het zeker 15 minuten op een laag middelmatig vuurtje sudderen

# vergeet af en toe eens niet te roeren

# serveer dit met Turkse rijst of frietjes

# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.