Tiramisu

Gepubliceerd op 20 oktober 2021 om 16:42

Tiramisu met frambozen en braambessen:



Ingrediënten :
# 3 eieren
# 100 gram suiker
# 500 gram mascarpone
# scheutje amaretto
# 1 kopje straffe koffie
# 300 gram boudoir
# 3 eetlepels cacaopoeder

 

 

Bereiding:
# neem 2 mengkommen, scheid de eieren apart
# in de pot w

aar de eierdooiers( geel) zijn , voeg daarbij de suiker toe en klop goed met de mixer tot het een bleke egale massa verkrijgt
# voeg daarbij de mascarpone toe bij het mengsel van “ dooiers en suiker”
# voeg naar smaak een scheutje amaretto toe
# laat de machine of de klopper eerst op matig snelheid draaien en later op hogere snelheid. Tot alle ingrediënten goed gemengd zijn
# de eiwitten kloppen we apart in een aparte kom nu
# we kloppen de eiwit tot een stevig en luchtig schuim te kloppen
# schep het opgeklopte eiwit bij het mascarponemengsel en spatel het schuim er zorgvuldig onder
# maak een kopje sterke koffie , schenk de koffie daarna in een schaaltje
# giet naar persoonlijk smaak een scheutje amaretto in de koffie
# dip de onderzijde van de koekjes ( of boudoir) in de koffie en leg het koekje op de bodem van de schaal waarin je de tiramisu gaat serveren
# schik het hele bodem van de schaal vol met gesopte lange vingers
# spatel de helft van het tiramisumengsel erover en schik daarop een tweede laag van koekjes die je in de koffie hebt gedipt
# spatel de rest van het tiramisumengsel over de tweede laag koekjes en strijk het oppervlak egaal
# laat de tiramisu opstijven in de koelkast ( maak het liefst een dagje op voorhand zodat het mooi opstijft)
# schep nu wat cacaopoeder in een zeefje en bepoeder het oppervlak van de tiramisu met een dun laagje daarvan
# gebruik een groot warm mes of een warme platte metalen spatel om mooie porties tiramisu uit de schaal te snijden
#versier met fruit de tiramisu
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.