Ingrediënten : # 1 rol kruimeldeeg # 180 gr zwarte chocolade # 2 eieren + 1 dooier extra # 200 gr boerenboter( kamertemperatuur ) # 220 gr suiker # 130 gr patisserie bloem ( gezeefd) # 30 gr cacaopoeder # 1 / 2 appelsien geperst( je kan ook 1 appelsien gebruiken ) # 1 schil van een appelsien # 1 koffielepel bakpoeder # snuifje zout
Bereiding: # zet een pot met warm water op een matig vuurtje. Voeg er vervolgens een tweede pot in het water . # voeg de stukjes chocolade en voeg daarbij ook de stukjes boter toe. Laat de boter en chocolade zacht smelten in het bain marie # neem een kruimeldeeg en leg het in met een bakpapier beklede bakvorm ( diameter 24 cm heb ik gebruikt) # bedek met een laag bakpapier en gedroogde peulvruchten # verwarm de oven op 180 graden # bak deze 20 minuten in de oven , haal nadien het bakpapier en de peulvruchten weg en bak nog 5 minuten # rasp de schil van een appelsien , pers ook de vrucht. Ik heb de helft van het sap gebruikt # voeg de eieren met de extra dooier met de suiker en klopper de mixer tot een ruban ( gebruik daarvoor de klopper, dit kan wel enkele minuten duren tot het lichtgeel wordt) # nadien voeg je de gesmolten chocolade toe en voeg je er de gezeefde bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder de sinaasappelschil en het sinaasappelsap en het zout onder bij # roer dit mengsel goed met een spatola # stort het brownie mengsel op de taartbodem en bak deze ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden # de brownie kan nog een beetje wiebelen als je het schud. Dit is oké # laat de taart eerst afkoelen en haal ze er dan pas uit. # versier met eventueel een beetje gesmolten zwarte en witte chocolade… en wat fruit # smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties