Appelroom cake

Gepubliceerd op 13 november 2021 om 13:10

Ingrediënten :

# 260 gr patisserie bloem
# 150 gr fijne suiker + 50 gr zelfgemaakte vanillesuiker
# 250 ml volle room
# 1 zakje bakpoeder( 16 gr)
# 1 zakje vanillesuiker
# 1 citroensap voor de appeltjes
# 4 eieren
# 4 appelen
# 55 gr aardappelzetmeel
# springvorm 25 cm

 

Bereiding :
# klop de eieren met de vanillesuiker en suiker tot een ruban ( duurt enkele minuten )
# voeg nadien de room toe tot het mooi gemengd is .
# zeef de bloem en meng deze door het beslag
# voeg ook het aardappelzetmeel toe en het bakpoeder door het beslag
# verwarm de oven op 180 graden
# schil twee appels en verwijder het klokhuis. Snij elke appel eerst in kwarten en snij daarna in vierkantjes
# meng deze appelstukjes in het beslag en spatel het eventjes in de kom
# schil terug twee appeltjes , haal de klokhuis eruit en snij het in schijfjes. Pers een citroen op de appeltjes
# gebruik een klontje boter om de binnenzijde van het bakvorm in te vetten ( je kan dit gerust ook doen door de boter eerst te laten smelten. Strooi wat bloem en schud tot dat het aan de zijde en binnenkant helemaal kleeft. Giet de overtollige bloem uit de bakvorm.
# giet het beslag in de bakvorm # daarna voeg de schijfjes appeltjes op het beslag
# bak de appel cake de eerste 35 minuten op 180 graden
# daarna nog 10 minuten op 170 graden
# controleer de gaar tijd door met een satéprikker middenin de cake te prikken. Zodra er geen restjes deeg aan het stokje kleven is de cake gaar
# laat het gebak eerst afkoelen in de vorm
# En laat het nadien verder afkoelen op een rooster
# smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Van Belle Carine
3 jaar geleden

Ziet er zéér lekker uit,ga het zéker maken! Bedankt!