Ezo gelin (soep): Ingrediënten : # 200 gr rode linzen # 60 gr bulgur # 30 gr rijst # 1 ajuin # 1 eetlepel bloem # 2 eetlepel tomatenpuree # 4 eetlepel olie en 2 eetlepels boerenboter gezouten # 3 teentjes knoflook # muntkruiden # rode paprika kruiden of eventueel pili pili ( als je pikant lust) # zout , peper
Bereiding : # was grondig de rode linzen, bulgur en rijst en laat uitlekken # zet 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels gezouten boerenboter in een stoofpot en zet op matig vuur # pel de ui in fijne stukken en stoof de ui # pel de tenen look en voeg de geperste look er bij # voeg nu de rode linzen, bulgur en rijst toe # roer enkele minuten op een laag middelmatig vuurtje # voeg daarbij 2 liter water toe ( ik gebruik graag een kippenbouillon. Ik kook een dag op voorhand een kip en deze water heb ik dan gefilterd met een zeef . Dit water gebruik ik dan ) # zet een deksel op en laat rustig pruttelen # ondertussen zet ik in een aparte kleine pot 2 eetlepels olie , voeg daarbij 1 eetlepel bloem. Roer dit goed. Voeg daarbij de tomatenpuree. Voeg er dan 200 ml warm water toe en roer dit mengsel goed . Als dit lichtjes kookt voeg dan zout , peper op smaak en nog 1 eetlepel muntkruiden toe # laat dit nog eventjes intrekken en voeg dit mengsel bij het soep. # wat er ook bij past bij deze soep is wat lichtjes citroen persen , heerlijk!! # voor deze soep wordt er NIET gemixt met de mixer ! # smakelijkkkk!
Reactie plaatsen
Reacties