Kriekentaart

Gepubliceerd op 14 december 2021 om 18:06

Kriekentaart :
Bereiding voor het deeg:
# 2 vellen bladerdeeg
Voor de banketbakkersroom :
# 500 ml melk
# 1 vanillestokje
# 5 eieren
# 50 gr puddingpoeder
# 90 gr vanillesuiker

Krieken:
# 430 gr krieken en nog de sap apart erbij
# 100 gr suiker
# 50 gr vanillesuiker
# 50 gr puddingpoeder

# abrikozengelei plus een tikje water( op het einde)

Bereiding :
# heb eerst de banketbakkersroom klaargemaakt
# verwarmt de melk op een middelmatig vuurtje
# heb een vanillestokje in twee gesneden en heb er de zaadjes bij de melk gezet. Heb de peul er ook bijgevoegd
# klop de suiker met de eierdooiers( geel) tot ruban met de mixer. Doe er dan de puddingpoeder bij
# haal de peul uit de melk , giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los. Giet nu de ruban bij de rest van de warme melk en laat op zacht vuur binden. Blijf gedurig roeren tot het gevonden is op een middelmatig vuurtje. Opletten als het begint te binden het vuur onmiddellijk verminderen dat het niet aanbrand.
# plaats op de pudding een plasticfolie en plaats het eventjes in de koelkast

Krieken :
# giet de krieken door een zeef en vang het sap op in een kookpot
# verwarm het sap met de suiker en roer dan de puddingpoeder los in het sap op een middelmatig vuurtje. Laat indikken
# voeg daarna de krieken toe

# haal nu het bladerdeeg uit de koelkast
# plaats eerst het bakpapier en dan het bladerdeeg in de taartvorm
# prik gaatjes in met een vork en snij de ook de overtollige randen af.
# plaats nu de pudding op het bladerdeeg
# verdeel daarop de krieken met de ingedikte sap gemengd op de taart
# snij nu slierten met de tweede bladerdeeg en leg ze over de taart . Snij de randen eraf.
# bak de taart in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 45-50 minuten.
# na het bakken , heb ik wat abrikozengelei met een scheutje water opgewarmd en heb dit met behulp van een penseel gesmeerd op de bovenkant van de taart zodat het blinkt.
# smakelijk !

Reactie plaatsen

Reacties

Van Belle Carine
3 jaar geleden

Zou je het met ander fruit ook kunnen maken,
Ik móet opletten met zoetigheden!