Chocoladepudding

Gepubliceerd op 5 december 2021 om 17:56

Chocoladepudding:

Ingrediënten :

# 280 ml melk
# 280 ml room
# 40 gr suiker
# 1 vanillestokje
# 4 eieren
# 190 gr pure chocolade
# 20 gr puddingpoeder( vanille)

Slagroom:
# 200 ml volle room
# 2 eetlepels vanillesuiker

Bereiding:
# schenk de melk en room in een pannetje en breng het aan de kook op een laag middelmatig vuur
# snij de vanillestokje overlangs en haal de zwarte zaadjes eruit .
# doe de zaadjes in het roommengsel en voeg er ook de peul bij
# scheid de eieren en hou de dooiers in een mengkom .
# Het eiwit gebruiken we niet van het ei . Je kan het bewaren in de diepvries voor een andere keer iets te maken
# klop de eierdooier met de suiker tot je een bleke massa krijgt ( dit noemt een ruban)
# voeg er het puddingpoeder erbij en roer nog even met de klopper
# zet het vuur onder de hete room wat zachter. Haal de peul van de vanillestokje eruit.
# voeg er de stukjes zwarte chocolade in het roommengsel
# meng de chocolade tot het gesmolten is# schenk nu een beetje van de chocoladeroom over de ruban van ei en suiker . Meng dit goed met een garde
# giet nu deze inhoud in de rest van de room met melk
# zet het vuurtje op een middelmatig vuurtje en blijf roeren met een garde tot er een binding is. # voeg de pudding in glazen en laat de chocolade pudding in de koelkast koud worden voor 1-2 uurtjes zeker.

Slagroom:
# schenk de koude volle room in een komen voeg er wat vanillesuiker bij
# klop de room tot een stevige slagroom

#chocoladepudding #lekker #dessert #recept #foodblogger #blog #chocolate #recept #chocolade #homemade #simpel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.