# 280 ml melk # 280 ml room # 40 gr suiker # 1 vanillestokje # 4 eieren # 190 gr pure chocolade # 20 gr puddingpoeder( vanille)
Slagroom: # 200 ml volle room # 2 eetlepels vanillesuiker
Bereiding: # schenk de melk en room in een pannetje en breng het aan de kook op een laag middelmatig vuur # snij de vanillestokje overlangs en haal de zwarte zaadjes eruit . # doe de zaadjes in het roommengsel en voeg er ook de peul bij # scheid de eieren en hou de dooiers in een mengkom . # Het eiwit gebruiken we niet van het ei . Je kan het bewaren in de diepvries voor een andere keer iets te maken # klop de eierdooier met de suiker tot je een bleke massa krijgt ( dit noemt een ruban) # voeg er het puddingpoeder erbij en roer nog even met de klopper # zet het vuur onder de hete room wat zachter. Haal de peul van de vanillestokje eruit. # voeg er de stukjes zwarte chocolade in het roommengsel # meng de chocolade tot het gesmolten is# schenk nu een beetje van de chocoladeroom over de ruban van ei en suiker . Meng dit goed met een garde # giet nu deze inhoud in de rest van de room met melk # zet het vuurtje op een middelmatig vuurtje en blijf roeren met een garde tot er een binding is. # voeg de pudding in glazen en laat de chocolade pudding in de koelkast koud worden voor 1-2 uurtjes zeker.
Slagroom: # schenk de koude volle room in een komen voeg er wat vanillesuiker bij # klop de room tot een stevige slagroom
Reactie plaatsen
Reacties